Jatkolohkojen loppusijoitukset selvillä

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-kisojen jatkolohkojen viimeiset ottelut on pelattu ja lohkojärjestys on selvä. Iltapäiväotteluissa Valko-Venäjä kukisti Sveitsin ja USA voitti Tshekin. Iltaotteluissa Slovakia jyräsi Ukrainan ja Latvia sai balsamia haavoilleen voittamalla päätösottelussaan Norjan.

Sveitsi-Valko-Venäjä 1-2

Ottelussa oli etukäteen sopupelin mahdollisuus. Tasapeli olisi varmistanut molemmille joukkueille jatkopaikan. Sopuilusta ei kuitenkaan ollut tietoa. Valko-Venäjä voitti ottelunsa ja kun myöhäisottelussa Slovakia voitti omansa, se tiesi Sveitsille kotimatkaa.

Vähämaalisen ottelun erikoisuus oli, että kaikki maalit syntyivät viidellä viittä vastaan. Ahkerammin laukonut Sveitsi ei voinut Valko-Venäjän tiukalle viisikkopuolustukselle mitään ja näin Valko-Venäjä vei pisteet. Valko-Venäjä teki ensimmäisessä ja toisessa erässä maalin per erä. Maalintekijöinä ensin Andrei Skabelka ja toisessa erässä Sergei Zadelenov.

Sveitsin yritys palkittiin kolmannessa erässä, kun Martin Pluss pääsi kaventamaan, mutta se ei riittänyt ja näin Sveitsin urakka näissä kisoissa päättyi jatkosarjaan. Valko-Venäjä puolestaan pelaa Suomea vastaan puolivälierissä.

USA otti kolmossijan

Tshekki-USA 1-3

USA:n ja Tshekin ottelussa taisteltiin lohkon kolmossijasta. Voitolla Tshekki olisi kivunnut kakkoseksi, mutta tasapeli tai USA:n voitto tiesi USA:lle kolmossijaa ja Tshekille jäämistä neljännelle sijalle.

Jenkit eivät jättäneet mitään sattuman varaan. Ensimmäisen erän kaksi osumaa, tekijöinä Ryan Malone ja Mark Cullen, varmistivat jo USA:lle voiton. Tshekki yritti vielä pelastaa tilanteen ja toisessa erässä Zbynek Michalek kavensikin, mutta USA:n Dustin Brown pilasi ne mahdollisuudet kolmannen erän puolivälissä.

Puolivälierissä USA kohtaa Ruotsin ja Tshekki Venäjän.

Slovakia ei jättänyt mitään sattuman varaan

Ukraina-Slovakia 0-8

Iltapäiväottelu Sveitsi-Valko-Venäjä jälkeen tilanne oli harvinaisen selkeä. Voitolla Slovakia varmistaisi jatkopaikan.

Ensimmäisessä erässä Ukrainan maalivahti Igor Karpenko piti ottelun vielä järkevissä lukemissa. Ainoastaan Richard Kapus onnistui ohittamaan Karpenkon.

Toisessa erässä Karpenkon hyvä vire petti, vaikka hän onnistui erän lopussa torjumaan Martin Cibakin rangaistuslaukauksen. Sitä ennen Dusan Milo, Martin Strbak, Miroslav Kovacik ja Milan Bartovic ehtivät kuitenkin sytyttää punavalon Ukrainan maalin takana.

Kolmannessa erässä Kapus, Michel Hudek ja Milan Jurchina kaunistelivat lukemat Slovakian hyväksi ja näin slovakit varmistivat paikkansa puolivälierässä, jossa vastaan asettuu Kanada.

Balsamia haavoille

Latvia-Norja 4-2

Isäntämaa Latvialle turnaus on ollut pettymys. Hienon startin jälkeen joukkueen sisältä on julkisuuteen tihkunut tietoja sisäisistä riidoista ja puolustaja Kaspars Astashenko jätti turnauksen kesken. Pelillisestikään kotikisat eivät ole menneet ihan putkeen ja viimeisessä ottelussa Norjaa vastaan latvialaiset saivatkin pelata enää kunniasta.

Isäntämaa ei jättänytkään kannattajia tyytymättömäksi, kun Arvids Rekis ja Viktors Blinovs veivät Latvian ensimmäisessä erässä jo kahden maalin johtoon. Norjan avausmaalin viimeisteli Per-Åke Skroder toisen erän puolivälissä, mutta Latvia meni vielä ennen erän loppua jälleen kahden maalin johtoon, tekijänä tällä kertaa Lauris Darzins.

Kolmannessa erässä Aleksanders Semjonovs teki vielä Latvian neljännen osuman ja aivan ottelun viime minuuteilla tullut Norjan Kjell Richard Nygårdin kavennus oli enää vain kosmetiikkaa.

Latvian kisat päättyivät voittoon, kun taas Norja saa lähteä kotimatkalle tappion karvas kalkki mukanaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle