Jatkoaikalaisista MM-kisoihin netti-tv

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jatkoaika laajentaa toimitustyötään MM-kisoissa netti-tv:n puolelle. Uusi JALeijonat24 seuraa toimittajia ja kuvaajia työssään kellon ympäri.

Jääkiekon MM-kisoissa on Jatkoajan seuraajille luvassa herkkua, sillä toimitustyön arkeen päästään nyt tutustumaan netti-tv:n avulla. JALeijonat24 seuraa toimittajia ja kuvaajia työssään koko kisojen läpi – kellon ympäri. Videokuvaa on saatavissa reaaliajassa ja päivän päätteeksi parhaat palat yhteen kokoavina podcasteina.

– Pikkukamera seuraa meitä käytännössä koko ajan. Tämän lähemmäksi kiekkotoimittajan arkea ei pääse, kertoo kisoihin töihin lähtevä Ilari Isotalo.

Kiekkotoimittamisen arki vaatii perusteellisen valmistelun ja paljon työtä itse ottelun jälkeen. Kuvankäsittely ja kainalojuttujen laatiminen vievät usein pitkälle yöhön.

– Tämä on raskasta mutta palkitsevaa, kertoo valokuvaaja Pekka Rautiainen.

JALeijonat24 ei joudu sensuurin hampaisiin. Kentän ottelutapahtumia ja pukukoppihaastatteluja tv-oikeudet eivät salli, mutta ottelujen aikaisia tapahtumia valotetaan fanien keskuudessa.

– Ottelusta huilivuorossa oleva toimittaja kiertää fanien keskuudessa pitkin Helsinkiä, kertoo tiimissä mukana oleva Ilari Savonen.

– Tällä myös kevennetään kokonaisuutta. Näette muutakin kuin meitä istumassa läppärin ääressä, sensuroimatta, olimme sitten baarissa tai kadulla, hehkuttaa Isotalo.


Kamerat kääntyvät nyt toimittajien suuntaan.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Uutta Suomessa

Yleensä toimittajien työtä on totuttu näkemään vain lyhyinä kevennyksinä tai yhteen henkilöön keskittyvinä dokumentteina. JALeijonat24 räjäyttää vanhat rakenteet ja tuo työstä kaiken esille reaaliajassa.

– Nyt kokeillaan jotain todella radikaalia. Tämä on käytännössä yhdistelmä dokumenttia, Urheiluruutua ja Viidakon tähtösiä, valottaa idean luoja, kisojen jälkeen väistyvä päätoimittaja Emil Elo.

– Mitään ei sensuroida. Tulen itse osallistumaan toimintaan ohjaajana, mediatuottajan uraa luova Elo hymyilee.

Jatkoaika lähettää kisoihin paikan päälle yhteensä kaksi toimittajaa ja yhden kuvaajan. Lisäksi uutisointiin osallistuvat useat paikallistoimittajat ympäri Suomea. Sen sijaan tulevaa päätoimittajaa kisoissa ei nähdä. Kärkkäiden lippukolumniensa takia MM-akkreditoinnissa hylätty Antti Wennström osallistuu tiimiin mielipidekirjoitusten muodossa.

Uudistuksen yhteydessä lanseerattava videosovellus on ladattavissa myös Lumia- ja Windows95-älypuhelimiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle