TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Jason Ulmer palaa Portlandiin

LIIGA, NHL / Uutinen
Rauman Lukossa viime kaudella pelannut kanadalaissentteri Jason Ulmer palaa samaan joukkueeseen, josta vuosi sitten Raumalle siirtyi. Washington Capitalsin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen tehnyt Ulmer pelannee alkavan kauden farmijoukkue Portland Piratesissa. Capitals on tehnyt sopimukset myös Alex Henryn, Mel Angelstadin ja Matt Libbyn kanssa.

Jason Ulmerin kautta Raumalla ei voida pitää täysosumana, mutta ei myöskään täydellisenä pettymyksenä. Ulmerin sopeutumista haittasi olkapäävamma, mutta vähitellen hän pääsi kiinni liigarytmiin. Kauden edetessä Ulmer nousi yhdeksi Lukon parhaista pelaajista, josta etenkin tähtiraadit tuntuivat tykkäävän. Kerran jos toisenkin Ulmer onnistui pokkaamaan ottelun jälkeen kolme IS-tähteä. Ulmer keräsi kauden 56 pelissä kaksitoista maalia ja 29 pistettä. Jäähyminuutteja kertyi 34. Portlandissa Ulmer palannee raumalaisillekin tutun, juuri vankilatuomiosta vapautuneen, Graham Minkin ketjuun.

Capitals on tehnyt myös kahden muun farmipelaajan kanssa jatkosopimukset. 57 pelissä uransa suurimman maalimäärän (5) tehnyt ja 139 jäähyminuuttia Piratesin paidassa ottanut enforcer Mel Angelstad tuo jatkossakin joukkueen pukuhuoneeseen johtajuutta. Myös loukkaantumisista kärsinyt puolustaja Matt Libby jatkaa joukkueessa. Vain 44 ottelussa pelanneen Libbyn, kuten myös Angelstadin, sopimus on yksivuotinen.

Henrylle vuoden jatko

Viime kaudella 41 ottelua Capitals-paidassa pelannut laituri Alex Henry teki vuoden jatkosopimuksen joukkueen kanssa. Sopimus on arvoltaan 605 000 dollaria.

Washington poimi Edmontonin waiver-listalle laittaman Henryn lokakuun loppupuolella. Alunperin puolustajan tontilla pelannut Henry totutteli kauden aikana sekä laiturin että joukkueen poliisin rooliin toimiessaan loukkaantuneen Stephen Peatin sijaisena. Henry keräsi rookie-kaudellaan 41 ottelussa 80 jäähyminuuttia.

Henryn sopimuksen myötä Washingtonilla on ensimmäisen kerran moneen vuoteen koko joukkue sopimuksen alla ennen harjoitusleirin alkua. GM George McPhee kertoi Washington Post-lehdessä, että Henryn sopimuksen jälkeen joukkue ei enää neuvottele yhdenkään jäljellä olevan vapaan agentin (Andreas Salomonsson,Glen Metropolit,Michael Nylander) kanssa. Nylanderin jatko joukkueessa riippuu seuraavan kahden viikon aikana pidettävän välimieskäsittelyn tuloksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle