ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Jaroslav Balastik Hämeenlinnaan, Korkeavuori jatkaa

LIIGA / Uutinen
Pitkään velloneet huhut tsekkilaituri Jaroslav Balastikin uudesta osoitteesta ovat saaneet päätöksen, kun Balastik kertoi päättäneensä pelata kauden loppuun Hämeenlinnan Pallokerhossa. Myöhemmin illalla HPK julkaisi Balastikin sopimuksen sekä puolustaja Olli Korkeavuoren jatkamisen ritaripaidassa.

Balastik siirtyy Hämeenlinnaan aivan siirtorajan kynnyksellä, kun tsekkiseura Zlin haluaa pitää helmensä vielä kuun loppuun. Balastik pelaa Zlinissä kolme ottelua, jonka jälkeen laituri suuntaa Hämeenlinnaan. Balastikille ulkomaille lähtö oli jo hyvissä ajoin selvää, kun selvisi ettei Zlin enää taistele pudotuspelipaikoista Extraliigassa.

- Pidin Hämeenlinnan tarjouksesta alusta pitäen. Halusin yrittää jotakin uutta, opetella uuden kielen ja tutustua myös Suomeen. Siitä tulee olemaan hyötyä minulle tulevaisuudessa, Balastik kommentoi Tsekin jääkiekkoliiton kotisivuilla.

Yhtenä vaihtoehdoista Balastikilla oli Jokerit, mutta heikon englanninkielen taidon seurauksena hän halusi seuraan, jossa oli jo valmiiksi tsekkejä.

- Jokereissa ei ole yhtään tsekkiä, joten se oli yksi syy miksi valitsin HPK:n. Uskon, että tsekit ja slovakit pystyvät auttamaan minua sopeutumaan, Balastik jatkoi ratkaisun syistä.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kertoi Jatkoajalle
Kerhon tähtäävän tosissaan mestaruuteen, mutta kuitenkaan suurempaan leijumiseen ei ole aihetta.

- Realistinen mahdollisuus mestaruuteen on nyt, mutta jalat pidetään silti maassa. Balastikin ja Strbakin hankinnoilla pyritään saamaan joukkue mestaruuskuntoon ilman taloudellista riskiä, Korpela valotti.

Balastikilla on tsekkiläisjoukkue Zlinin kanssa monivuotinen sopimus, joten näillä näkymin häntä ei nähdä enää tämän kauden jälkeen Hämeenlinnassa.

Balastikin hankinnan myötä HPK:n ulkomaalaiskiintiö täyttyy, eikä joukkue enää etsi lisävahvistuksia. Valmentaja Jukka Jalosella on käsissään positiivinen ongelma, kun miehiä riittää viiteen kentälliseen ja varsinkin kahdessa hyökkäysketjussa on tungosta kun ykkösen miehittää Tommi Santala, Antti Miettinen ja Eero Somervuori. Myöskään kakkosvitjaan ei aivan pienillä näytöillä pääse, sillä vielä muutama kierros sitten Tomas Kucharcikin sentteröimä vitja oli SM-liigan kolmanneksi tehokkain.

HPK ilmoitti nettisivuillaan hienosti joulutauon jälkeen joukkueen riveissä pelanneen puolustaja Olli Korkeavuoren jatkosopimuksesta. HPK-taustainen Ahmoissa loistanut puolustaja jatkaa HPK:ssa ainakin ensi kauden (2003-04) loppuun asti. Isokokoinen Korkeavuori on pelannut HPK:ssa yhdeksän ottelua tehoilla 0+2. Miehen plus/miinus-tilasto on plussan puolella neljän osuman verran

» Lähetä palautetta toimitukselle