Jarmo Wasamalle kunnianosoitus kotikaupungilta - polku Hakametsän läheltä

LIIGA / Uutinen
Jarmo Wasaman polku (vas. alh.) sijaitsee lähellä paikkaa, jossa puolustaja menehtyi auto-onnettomuudessa.
Kuva © Tampereen kaupunki
Tampereen kaupunki on nimennyt kävelytien Hakametsän jäähallin läheltä legendaarisen Ilves-puolustaja Jarmo Wasaman mukaan.

Tampereen Kalevassa uudelleenkaavoitetulla alueella lähellä Hakametsän jäähallia on jatkossa Ilveksen vuonna 1966 kuolleen puolustaja Jarmo Wasaman mukaan nimetty polku. 

Nimetty kävelytie on tiettävästi ensimmäinen Tampereella urheilijan mukaan nimetty katu. Vuonna 1906 olympialaisten kiekonheitossa kultaa voittaneen Verner Järvisen mukaan on nimetty Tampereella puisto nimellä "Isä Järvisen tanner", mutta yleisesti urheilijoiden mukaan nimetyt paikat ovat harvinaisia.

Jarmo Wasaman polku sijaitsee hyvin lähellä paikkaa, jossa Wasama ajoi helmikuussa 1966 kolarin traktorin kanssa menehtyen myöhemmin vammoihinsa sairaalassa.

Wasaman nimen antamista uudelle kävelytielle ehdotti Tampereen kaupungin Kadunnimitoimikunnan jäsen Petri Jokinen, joka toimii jääkiekko-otteluissa toimitsijana.

− Vaikka olenkin itse Tapparan mies, on Wasaman tarina silti tuttu. Meille tuli toimikuntaan nämä kadut nimettäviksi, niin päätin ehdottaa tämän nimeämistä Wasaman mukaan, koska se sijaitsee hyvin lähellä paikkaa, jossa hän aikanaan kuoli.

Jokisen mukaan katujen ja paikkojen nimeäminen urheilijoiden mukaan on hyvin harvinaista.

− Urheilijoilla pitää olla taso korkealla. Melkein pitää olla olympiavoittaja, että sitä lähdetään harkitsemaan. Wasama ei tietenkään sitä ollut, vaikka paljon palkintoja voittikin, mutta hänen tragediansa ja onnettomuuspaikan läheisyys merkitsevät myös.

Lisätietoja Jarmo Wasamasta voi lukea Jatkoajan artikkelista vuodelta 2006: Jarmo Wasama - kohtalona numero kaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle