Jarkko Savijoki palaa Kerhoon

LIIGA / Uutinen
HPK:n toissa kauden kapteeni Jarkko Savijoki palaa Hämeenlinnaan ensi kaudeksi yksivuotisella sopimuksella. Savijoen viime kausi meni mönkään DEL-liigan Essen Moskitosin riveissä vakavan jalkavamman vuoksi.

31-vuotiaan Savijoen hankinta tuli hämeenlinnalaisille ajankohtaiseksi Riku Hahlin päätettyä loikata Denveriin vievään koneeseen. Savijoki on joukkueen paljon kaipaama keskushyökkääjä, jonka vahvuudet ovat varmassa puolustuspelissä sekä aloituksissa. Pelintekijänä Jarkko on myös hyvää liigatasoa. Savijoki tuo varmasti nuoreen joukkueeseen vanhana konkarina paljon kaivattua kokemusta, aiemmin joukkueen vanhin pelaaja oli kolmekymppinen Marko Tuulola. Jakke on pelaaja, joka harvemmin näkyy isoimmissa otsikoissa, mutta merkitys joukkueelle on sitäkin suurempi. Savijoelle saattaa olla jälleen tarjolla tuttu tehtävä taitavien tsekkilaitureiden keskellä tasapainottavassa roolissa.

Maajoukkueessakin aikoinaan käväisseen Savijoen viime kausi alkoi lupaavasti HC Moskitos Essenin riveissä Esa Tikkasen rinnalla, mutta kausi päättyi ennen aikojaan. Saldona oli 22 ottelussa yhdeksän pistettä siinä vaiheessa, kun paha jalkavamma pakotti Savijoen vaihtamaan mailansa kainalokeppeihin. Nyt Savijoki on kuitenkin toipunut tuosta vammasta ja on valmis aloittamaan kauden terveenä HPK:n riveissä. Savijoki oli loukkaantumisensa jälkeen tuttu näky Hämeenlinnassa ja miehen nimi esiintyi joukkueeseen liittyvissä huhuissa usein. HPK:n osalta hankinta tuli ajankohtaiseksi kuitenkin vasta Riku Hahlin päätettyä hyväksyä Coloradon sopimustarjouksen, seuran onneksi Savijoki oli yhä vapailla markkinoilla ja sopimus saatiinkiin rustattua kasaan nopeasti. HPK:n hankintalistalla on yhä kaksi ulkomaalaisvahvistusta ja neuvottelut ovat yhä käynnissä tsekkiläisten Vujtekin ja Sicakin kanssa. Toimitusjohtaja Risto Korpela arveli keskiviikon Kaupunkiuutisissa sopimusneuvotteluiden Vujtekin kanssa olevan nopeasti valmiina, mutta ainakaan vielä nimiä papereissa ei ole.

Savijoen ura HPK:ssa alkoi jo kaudella 86-87 1.divisioonassa, mutta joukkueen noustua liigaan ei Savijoelle enää löytynyt pelipaikkaa. Seuraavina vuosina Jakke kävi kokeilemassa myös Lahdessa liigavauhtia ja siirtyi tämän jälkeen Joensuuhun harjoittamaan ammattiaan. Jokipojissa ja silloisissa Kiekko-Karhuissa vierähtikin viisi ja puoli kautta pääosin divisioonassa, kunnes HPK tarvitsi kesken kauden 95-96 lisävahvistuksia joukkueeseensa. Kerhon johtoporras kääntyi tutun miehen puoleen ja Savijoki nousi välittömästi erittäin tärkeäksi pelaajaksi joukkueessa ja vakiinnutti pelipaikkansa. Kovilla pistesaldoilla luotettava sentteri harvemmin mässäili, mutta kaikilla HPK-kausillaan mies kuului joukkueen luottomiehiin. Parhaat pelinsä Jarkko pelasi HPK:n taitavien tsekkien, Simicekin ja Vlasakin, ketjun kolmantena lenkkinä. Savijoki tasapainotti hyökkäysintoisten tsekkien puutteita puolustuspäässä erinomaisesti. Viimeisellä liigakaudellaan Savijoki tekaisikin ennätyksekseen 33 pistettä juuri noiden miesten rinnalla. Savijoen merkityksestä joukkueelle kielii miehen rooli HPK:n kapteenina, nyt onkin mielenkiintoista nähdä saako Jakke "C":n takaisin viime kauden kapteenilta Kimmo Peltoselta.

» Lähetä palautetta toimitukselle