IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Jarkko Immonen jatkaa JYPissä

LIIGA / Uutinen
Jyväskylän JYP ilmoitti solmineensa uusia pelaajasopimuksia. Sopimuksen alle saatiin Jarkko Immonen, Jyri Marttinen ja Tommi Nikkilä.

JYP on solminut tukun jatkosopimuksia luottopelaajiensa kanssa, ensi kaudella jyväskyläläisten mieliksi Hippoksella jatkavat Jarkko Immonen, Jyri Marttinen ja Tommi Nikkilä.

Immonen, 21, aloitti kautensa Toronto Maple Leafsin leirillä ja on noussut myös SM-liigan pistepörssin kärkijoukkoihin. Mestis-vuosiensa jälkeen kasvattajaseuraansa palannut Nikkilä on torjunut yllättävänkin varmasti ja vakuuttanut taidoistaan. Tikkakosken sissinäkin tunnettu Marttinen on toipunut käytännössä täydellisesti viime kaudella kärsimästään selkävammasta.

Myös seuran urheilupäällikkö Jukka Holtari on sopinut vuoden jatkopestistä ja jatkaa Jyväskylässä kevääseen 2005 saakka.

JYPillä on nyt sopimukset ensi kaudesta kaiken kaikkiaan 12 pelaajan kanssa. Aiemmin nimensä paperiin ovat raapustaneet Petri Virolainen, Tommi Kovanen, Antti Virtanen, Jaakko Uhlbäck, Jari Korhonen, Miika Huczkowski, Ilkka Vaarasuo, Valtteri Tenkanen ja Erkka Leppänen.

Jarkko Immonen nousi valtakunnan tietoisuuteen näytösottelussa Toronto Maple Leafsin ja Helsingin Jokerien välillä. Maailmantähtien seassa Rantasalmen suuri poika oli kotonaan kuin kala vedessä. Pelkääkö JYPin toimitusjohtaja, että Immosen jatkosopimuksesta ei päästä Jyväskylässä nauttimaan, kun mies karkaa Torontoon taalakaukaloihin?

– Toive on, että Jakke pelaa meillä ensi kaudellakin. Se on JYPin organisaatiolle hieno asia, että Jakke katsoi, että hänelle paras paikka pelata on Jyväskylän JYP. Hän on itse sitä mieltä, että pelaa meillä vielä tämän ja seuraavan kauden. NHL on hänelle kuulemma vielä niin kaukainen asia. Ei tuohon NHL:n voi oikein varautua. Sitäpaitsi on hienoa, että pelaajien unelmat pelata NHL:ssä toteutuvat. Kuten kävi Tuomas Pihlmanille, JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen kertoi.

Selvää on, että Immonen sai melkoisen palkankorotuksen. Mies solmi kahden vuoden sopimuksen JYPin kanssa toissa kesänä, jolloin hänellä oli takana ensimmäinen liigakausi Porin Ässissä. Tuolla kaudella Immonen teki tehot 0+2.

– Ne (palkkasummat) ovat yksityiskohtia, mutta on selvää, että kyllä tuo pelillinen tulos näkyy myös tilipussissa, totesi Seppänen vastahakoisena puhumaan summista.

uutinen

Jobin postia: Tremblay sivussa kuukausia [lue lisää]

Immosen ohella hurrikaanipaitojen kovaotteinen ja taitava puolustaja Jyri Marttinen saatiin sopimuksen alle. Myös hänellä on NHL-varaus.

– Marttinen on myös sen tyylinen pelaaja, että voisi kiinnostaa NHL-seuroja. Ei sitä kuitenkaan kannata miettiä.

JYP solmi vuoden mittaisen pelaajasopimuksen maalivahti Tommi Nikkilän kanssa.

– Meidän oma kasvatti, joka palasi pitkältä kierrokselta kotiin. Hän on osoittanut sitä asennetta ja taitoa, jota liigakiekkoilijalta vaaditaan.

Myös JYPin organisaatioon saatiin jatkuvuutta, kun urheilutoimenjohtaja nimikkeellä JYPille pelaajia scoutannut Jukka Holtari solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tosin eri työnimikkeellä. Uusi titteli on "pelaajarekrytoinnin koordinaattori". Mistä moinen nimihirviö?

– Me korjattiin titteli työnkuvaa vastaavaksi. Koetettiin kääntää se englannin vastaavasta tittelistä. Olisiko sitten joku "kykyjenetsijä" ollut parempi? Tuo "urheilutoimenjohtaja" kuulostaa minun korvissani jotenkin toimistotyöntekijältä. Se on itseasiassa aiheuttanut hämmennystä organisaation ulkopuolella. Ei ole ollut selvää kuvaa mitä "Hole" JYPille tekee. Ei ole kyse, että hän istuisi toimistossa Jyväskylässä, ei tosiaan. Hole asuukin Helsingissä ja ei ole edes fyysisesti täällä läsnä.

– Me puhuttiin Jukan kanssa tästä sopimuksesta jo syksyllä ja tämä rauhoittaa hänenkin elämistään seuraavaksi puoleksitoista vuodeksi, valotti Seppänen taustoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle