TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Jari Kauppila IFK:hon

LIIGA / Uutinen
Lahden Pelicansin keskushyökkääjä Jari Kauppila siirtyy odotetusti loppukaudeksi vuokralle Helsingin IFK:n riveihin. Kauppila pelaa IFK-paidassa torstaina ottelussa Bluesia vastaan.

Samassa yhteydessä Pelicans julkaisi tehneensä Kauppilan kanssa ensi vuotta koskevan sopimuksen, joka sisältää myös option sitä seuraavasta kaudesta. Lahtelaissentteri edustaa IFK:ta siis vain kuluvan kevään ajan ja palaa sen jälkeen takaisin Pelicanseihin.

Helmikuussa 29 vuotta täyttävä Kauppila aloitti liigauransa kasvattajaseurassaan Lahden Reippaassa kaudella 1991-92. Lahtelaisten tippuessa divariin siirtyi Kauppila Hämeenlinnaan, jossa hän teki kausilla 1996-97 ja 1997-98 34 pistettä. Jokerit hankki miehen Areenalle kaudeksi 1998-99. Ensimmäinen kausi sinipaidoissa sujui hyvin, kun 51 pelissä syntyi 44 pistettä. Toinen kausi oli vaisumpi ja edessä oli leirin vaihto. Uudeksi seuraksi tuli paikalliskilpailija IFK.

Ismo Lehkosen suunnitelmissa Kauppilan piti pelata sentterinä Jan Calounin ja Jaroslav Bednarin välissä. Caloun lähti kuitenkin kesällä Columbukseen, ja Kauppilan kausi alkoi vaisusti. IFK:n tiheässä miehityksessä peliaikaa ei löytynyt Kauppilalle tarpeeksi ja hän lähti kesken kauden Ruotsiin Luulajaan. Kauppila palasi täksi kaudeksi Ruotsista Lahteen.

IFK tarvitsi vahvistusta erityisesti sentteriosastolleen Tuomo Ruudun loukkaannuttua. Kauppila on ehtinyt pelata tällä kaudella Eurohockey-touriin kuuluvassa Baltica-turnauksessa sentterinä IFK:n ykkösketjun laiturien Kimmo Kuhdan ja Timo Pärssisen välissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle