Jari Härkälälle potkut Ässistä - Alpo Suhonen uusi valmentaja

LIIGA / Uutinen
Porin Ässät kertoi keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa erottaneensa päävalmentajansa Jari Härkälän. Uusi päävalmentaja on Alpo Suhonen.

Jari Härkälä tuli viime marraskuussa Ässien valmentajaksi silloin potkut saaneen Juha Pajuojan tilalle. Härkälän kanssa tehtiin peräti kolmivuotinen sopimus, joka purettiin nyt porilaisjoukkueen surkeiden otteiden vuoksi. Muu valmennusjohto jatkaa tehtävissään.

Kolumni

Ainoa oikea ratkaisu
[lue lisää]

- Härkälän kanssa on keskusteltu, eivätkä sopimuspestin alussa asetetut tavoitteet ole täyttyneet, HC Ässät Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pentti Ahola valotti eroprosessin syitä.

- Harjoitusjakson (maaottelutauko) hyvät otteet eivät realisoituneet peliesityksessä, eikä joukkue toteuttanut yksinkertaisia sovittuja asioita. Härkälän ja Ässien väliset asiat on nyt sovittu molempien kannalta reilulla tavalla.

Ässät paljasti saman tien uuden valmentajan nimen. Hän on monissa liemissä keitetty kokenut jääkiekkopersoona Alpo Suhonen, joka allekirjoitti loppukauden kattavan sopimuksen. Sopimuksessa on molemminpuolinen optio ensi kaudesta. Ahola kuvasi sopimuksen syntyä nopeaksi prosessiksi.

- Tänään aamupäivällä otin yhteyttä Alpoon ja iltapäivästä sopimus jo allekirjoitettiin. Alpon suhtautuminen asiaan oli heti varsin myötämielinen eikä asian päättämiseen muutamaa minuuttia kauempaa mennyt.

Suhosella, 59, on vakuuttava meriittilista. Hän on valmentanut Suomen A-maajoukkuetta, hän oli ensimmäinen eurooppalainen päävalmentaja NHL:ssä ja hänellä on vyöllään myös kaksi Sveitsin mestaruutta valmentajana. NHL-valmennusura päättyi terveydellisiin syihin vuonna 2001, mutta senkin jälkeen Suhonen on valmentanut muun muassa Helsingin IFK:ta. Kuluneen puolentoista vuoden aikana hän on toiminut luennoitsijana ja kolumnistina.

- Monta kertaa Ässien valmentaminen on ollut tapetilla, ja lähimpänä noin kahdeksan vuotta sitten. Nyt olen sitten täällä. Todella hienoa valmentaa joukkuetta, jossa on itse pelannut, silminnähden hyväntuulinen Suhonen kertoi lehdistölle.

Suhonen aloittaa työnsä heti ja ensimmäisen kerran hän seisoo penkin takana jo torstain Blues-Ässät-ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle