HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

Jantunen ja Komarov vahvistamaan Pelicans-hyökkäystä

LIIGA / Uutinen
Pelicans hakee lisää tulivoimaa ja ruutia hyökkäyskalustoonsa. Marko Jantunen palaa Ruotsista kotikonnuilleen ja Leo Komarov siirtyy Ässistä Lahteen.

Marko Jantunen, 35, palaa pitkältä kiertueelta viimein kotikaupunkiinsa. Paluu kasvattajaseuraan oli kesällä 2003 allekirjoituksia vaille valmis, mutta tuolloin Jokerit kiilasi viime hetkellä väliin lihavamman tarjouksen kera.

Jantusen kolmivuotinen pesti Helsingissä päättyi kuitenkin jo viime tammikuussa miehen saatua potkut kurinpidollisista syistä. Loppukauden Jantunen pelasi Ruotsin Timrå IK:ssa, jossa hän viimeisteli 11 runkosarjapelissä tehot 2+4.

– Halusin lähteä ulkomaille ja jättää kaiken täällä tapahtuneen hetkeksi taakse. Kevät Ruotsissa teki erittäin hyvää. Sain vielä ensi kaudeksi kaksi houkuttelevaa tarjousta Ruotsista, mutta nyt on minun aika kantaa korteni kekoon täällä, Jantunen sanoo ja myöntää, että perhesyilläkin oli paljon vaikutusta seuran valinnassa.

Maaotteluita ja NHL:ääkin kolunnut laitahyökkääjä on Pelicansin selkeä kärkihankinta, jonka takana on nuorien ja nälkäisten pelaajien rintama. Jantusen sopimus on kaksivuotinen.

Jantusen lisäksi Pelicans tiedotti tehneensä sopimuksen Ässistä siirtyvän Leo Komarovin kanssa. Keväällä SM-hopeaa pokannut Komarov, 19, on Pelicans-luotsi Hannu Aravirralle tuttu pelaaja nuorten maajoukkueajalta.

Pieni mutta rämäpäinen laitahyökkääjä teki tulokaskaudellaan runkosarjassa tehot 3+3 ja pudotuspeleissä 1+3. Näkyvimmin hän oli esillä runkosarjan jäähytilastossa 108 minuutilla.

Myös Komarovin sopimus on kahden vuoden mittainen.

– Halusimme kaksi hyökkääjää, jotka vahvistavat tätä joukkuetta. Yksi sniper ja toinen toivottavasti tuleva. Joukkueeseen tuli särmää, persoonaa ja värikkyyttä, mikä on ehdoton plussa, toimitusjohtaja Ilkka Kaarna luonnehtii hankintoja.

Pelicansilla on nyt kasassa 27 pelaajasopimusta, eikä joukkueeseen enää haeta täydennyksiä. Joukossa on useita juniorisopimuksia, mutta Kaarna muistuttaa, että sopimuspelaajista ainoastaan Joonas Jalvanti ei ole pelannut yhtään aikuisten liigaottelua.

Nuorille saattaa aueta kosolti tilaisuuksia totuttautua aikuisten peleihin. Mahdollisesta yhteistyöstä Heinolan Kiekon kanssa Kaarna ei kuitenkaan uskalla paljon kertoa, koska suunnitelmat ovat vielä alkutekijöissään ja pallo HeKillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle