JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Jani Savolainen Kajaaniin

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokki jatkaa entisten KalPa-kasvattien hankkimista. Uusimpana kiinnityksenä linnapaidassa nähdään Jokipojista Hokkiin siirtyvä Jani Savolainen.

Viime Mestis-kaudella 2009–2010 lopullisen läpimurtonsa Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle tehnyt 21-vuotias Jani Savolainen vaihtaa Jokipoikien peliasun Hokin vastaavaan. Yksivuotisen pelaajasopimuksen kajaanilaismiehistön kanssa sorvannut hyökkääjä on Hokin päävalmentaja Sami Karppiselle tuttu kaveri jo KalPan A-nuorten SM-kultaa voittaneesta joukkueesta.

– Savolaisen hankinta on joukkueen keihään kärjen teroittamista. Hän on erittäin hyväraaminen ja kovaa oikealta laukova hyökkääjä, joka pystyy tekemään paljon pisteitä, toteaa Karppinen tyytyväisenä.

Ärjypaidassa pelaamissaan 43 runkosarjaottelussa Savolainen nakutti yhteensä 35 (16+19) tehopistettä. Kevään pudotuspeleissä mies taituroi yhdeksässä koitoksessa tehot 4+7.

– Savolaisen perässä olivat Mestiksen kärkijoukkueet ja pari SM-liigajoukkuettakin, joten on seuralle iso kunnia ja luottamuksen osoitus, että hän valitsi meidät, sanoo Karppinen.

Hokilla on Savolaisen nimen myötä kasassa yhteensä 14 pelaajasopimusta ja neljä try-out-sopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2010–2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös