Jani Rita lopettaa pelaajauransa - "Nyt on aika ryhtyä luomaan sitä toista uraa"

KHL / Uutinen
Rita pelasi yli 600 ottelua jokeripaidassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereissa pitkän uran tehnyt hyökkääjä Jani Rita on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Hyökkääjään osoitettiin vielä kiinnostusta tulevankin kauden osalta, mutta Rita katsoi parhaaksi keskittyä jatkamaan opiskeluitaan sekä viettämään aikaa perheensä kanssa.

− Jokereissa jatko ei ollut mahdollista, eikä lähialueiltakaan löytynyt sellaista pelipaikkaa, johon olisin halunnut lähteä mukaan. Kiinnostusta tuli kauempaa, mutta kahden pienen lapsen isänä haluan asua kotona vaimon tehdessä samalla uraa, Rita kertoi lopettamispäätöksensä taustoista.

− Koin, että opintojen valitseminen pelaamisen sijaan oli tässä vaiheessa itselleni järkevin ratkaisu. Hieno ura jääkiekossa on takana, ja odotan innolla uusia, erilaisia haasteita. Nyt on aika ryhtyä luomaan sitä toista uraa.

Rita pelasi Jokereissa kaikkiaan 617 runkosarjaottelua, joilla hän on helsinkiläisseuran tilastokärki pelattujen pelien määrässä. 34-vuotias laitahyökkääjä edusti Liigassa myös yhden kauden verran HPK:ta. Rita saavutti Liigassa kaksi hopea- ja kaksi pronssimitalia. Kaudella 2006-07 hän voitti sarjan maalipörssin iskettyään 32 maalia.

Hyökkääjä kiekkoili myös neljä kautta Pohjois-Amerikassa Edmonton Oilersin ja Pittsburgh Penguinsin organisaatioissa. Maajoukkuepeleistä hänelle jäivät muistoksi alle 18-vuotiaiden EM-hopea, alle 20-vuotiaiden MM-hopea sekä aikuisten kisoista MM-pronssi.

− Uralle mahtuu paljon hienoja muistoja: Oli mahtavaa päästä näkemään NHL, KHL ja MM-kisat sekä kokea nuorten maajoukkuepolku. Sain olla mukana jokerielämässä, joka antoi paljon. Olen pelannut loistavien valmentajien alaisuudessa upeiden pelikaverien kanssa, Rita totesi.

− On myös hienoa, että saan lopettaa urani Jokereissa ja ennen kaikkea terveenä. Urheilu on ollut intohimoni, joka on iso osa elämääni myös tästä eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle