Jani Nikon ura ohi

LIIGA / Uutinen
Ilveksen varakapteenin ja puolustuksen liiderin, Jani Nikon ura on ohi. Nikko lopetti uransa useiden vakavien loukkantumisten vuoksi.

Nikko tunnetaan erittäin epäonnisena pelaajana. Hän on urallaan kärsinyt lukuisista loukkantumisista, ongelmia on ollut mm. nivusten kanssa. Viimeinen niitti oli kuitenkin aivotärähdykset.

Nikko on viimeisen vuoden aikana saanut neljä aivotärähdystä, joista ensimmäinen viime keväänä Jokerit-Ilves ottelussa ja viimeisin 23.10.2001 HIFK-Ilves ottelussa. Nämä ovat aiheuttaneet toistuvien aivotärähdysten jälkioireyhtymän ja herkkyyden uusille aivotärähdyksille. Nikko on ollut harjoittelematta lokaluusta lähtien ja jo hyvissä ajoin alettiin puhua uran lopettamisesta. Nikko itse totesi ennen joulua, että päätä särkee koko ajan. Tutkimuksissä selvisi myös, että häiriöitä löytyy mm. tasapainoaistissa. Näin ollen lääkärit suosittelivat hänelle uran lopettamista.

Nikko tuli 15-vuotiaana Ilveksen liigarinkiin Vaasan Sportin Divarimiehistöstä ja on sen jälkeen edustanut SM-Liigassa HPK:ta ja HIFK:ta. Kausi 1999-2000 vierähti HV 71:n paidassa Elitserienissä. Kiekollisena puolustajana tunnetun Nikon maajoukkuemaali jäi syntymättä, sillä tehot 16 A-maaottelussa olivat 0+3.

Nikosta tuli näin ollen ensimmäinen SM-Liiga pelaaja joka joutui lopettamaan aivotärähdysten vuoksi. NHL:ssä näitä tapauksia on useita. Onneksi mies ei kuitenkaan putoa tyhjän päälle, Nikko on koko uransa ajan opiskellut ja taskussa on tradenomin paperit. Lisäksi viime kesänä hän aloitti Tampereen yliopistossa hallintotieteiden opinnot. Viime otteluissa Nikko on toiminut Ilveksen katsomovalmentajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle