TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Jani Lajunen siirtyy Ruotsista Tapparaan

LIIGA / Uutinen
Lajunen siirtyy Växjö Lakersista Tapparaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Ruotsin mestaruuden tänä keväänä voittanut Jani Lajunen siirtyy Tapparaan kaksivuotisella sopimuksella. Tappara tiedotti samalla kahden juniorin jatkosopimukset sekä kesän yli kestäviä koesopimuksia.

Keskushyökkääjä Jani Lajunen on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Tapparan kanssa. 24-vuotias Lajunen on pelannut kaksi edellistä kautta SHL:ssä ja voitti tänä keväänä Ruotsin mestaruuden. Luotettava kahden suunnan sentteri on voittanut myös maailmanmestaruuden vuonna 2011.

Lajunen on pelannut Liigaa Bluesin riveissä 132 runkosarjaottelua, joissa on kerännyt 39 tehopistettä. Liigasta on saaliina kaksi hopeamitalia. Lajunen on Nashville Predatorsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2008 ja on pelannut kaksi kautta AHL:ssä.

Kuluneella kaudella 34 liigapeliä tehoilla 2+0 pelannut Otto Rauhala on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Tapparan kanssa. Keskushyökkääjä voitti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2013.

Juniorisarjoissa ja Mestiksessä aiemmin pelannut 19-vuotias puolustaja Jere Rouhiainen on tehnyt Tapparan liigajoukkueen kanssa sopimuksen pituudeltaan 2+1.

Tappara tiedotti myös hyökkääjien Tomi Tuomisto, Jonatan Tanus ja Anton Levtchi kuuluvan kesän harjoitusrinkiin koesopimuksella. Tuomisto ja Tanus pelasivat kuluneen kauden Mestiksessä, Levtchi A-nuorissa.

Tiedotteessaan Tappara lupasi lisää pelaajauutisia lähiaikoina.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Jani Lajunen on isokokoinen ja hyvin liikkuva kahden suunnan sentteri, joka lähtökohtaisesti korvaa Tapparan kokoonpanossa Jarkko Malisen. Juniorisarjoissa on syntynyt ihan mukavasti pisteitä, mutta aikuisten puolella tehot ovat jääneet vähiin.

Potentiaalia Lajusella on nousta ainakin erikoistilanteiden luottomieheksi. Alivoimapelaamisesta on jo kokemusta ja raamikas hyökkääjä on kuin luotu ylivoiman maskimieheksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle