Jani Keinänen aloittaa kautensa Heinolassa

MESTIS / Uutinen
Liigajyrä Jani Keinänen on solminut Mestiksessä pelaavan Heinolan Kiekon kanssa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Samalla seura tiedotti solmineensa ensi kauden kattavan sopimuksen kokeella olleen Matias Pulkkisen kanssa.

Kesän heinolalaisten mukana harjoitellut ja pelipaikkaan SM-liigasta tavoitteleva hyökkääjä Jani Keinänen aloitti myös viime syksynä HeKissä ennen siirtymistään Tampereen Ilvekseen.

33-vuotias liigakonkari kokosi viime kaudella neljässä pelaamassaan Mestis-ottelussa 1+3 tehopistettä ja oli heinolalaisjoukkueen selvästi paras pelaaja. SM-liigan 52 runkosarjapelissä tehopisteitä kertyi 5+4.

– Keinäsen Janilla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Hän on ollut jo aiemmin meidän jääharjoituksissa mukana. Hänen tähtäimessään on kuitenkin SM-liigapaikka. Hänellä on lupa lähteä liigaan heti jos hän paikan saa. Pelaisi hän sitten meillä vain yhdenkin pelin niin hänestä tulee taatusti olemaan iso apu joukkueelle, HeKin päävalmentaja Janne Sinkkonen ylistää.

Try-outilla ollut 24-vuotias hyökkääjä Matias Pulkkinen ansaitsi näytöillään pelipaikan ja hänen sopimuksensa kattaa ensi kauden. Pulkkisen odotetaan tuovan hyökkäyspäähän lisää taitoa ja näppäryyttä. Viime kauden KalPan kasvatti pelasi Leppävirran LeKi-75:ssä ollen joukkueensa tehokkaimpia pelaajia. Kevään Suomi-sarjan karsintasarjassa Pulkkinen oli koko karsintalohkon toiseksi tehokkain pelaaja.

– Pulkkisella on kauden kattava sopimus. Hänellä on taitoa hyökkäyspäässä ja häneltä löytyy myös maalintekotaitoa. Hän voi hyvinkin olla pelaajistomme ”musta hevonen”. Erittäin pätevän oloinen kaveri. Pulkkisen ja Keinäsen myötä meillä on ylimääräisiä hyökkääjiä, joten kilpailua pelipaikoista syntyy, Sinkkonen sanoo.

HeKin joukkue on nyt lopullisesti kasassa. Täydennystä on tosin tulossa vielä yhteistyöseura Pelicansista. Loukkaantuneen Ville-Veikko Väkeväisen tilanne sen sijaan askarruttaa valmentajaa.

– Olen tyytyväinen joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen. Pieniä loukkaantumishuolia kuitenkin on. Antti Pusan polvi vihoittelee, Olli Sinkkosella on olkapäässä ongelmia, ja puolustaja Antti Turunen on ollut jo kolme viikkoa sivussa olkapäänsä vuoksi.

– Väkeväisen selkävaivat saattavat pahimmassa tapauksessa pitää hänet koko kauden sivussa. Hänen tilalleen joudutaan ehkä etsimään korvaaja, Sinkkonen huokaa.

Mukana ringissä ollut hyökkääjä Markus Kankaanranta. ei jatka enää heinolalaisjoukkueen mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle