Jan Lundell Rauman Lukkoon

LIIGA / Uutinen
Viime kaudella pääasiassa Hämeenlinnan Pallokerhoa edustanut Jan Lundell siirtyy Rauman Lukkoon. Lundell jakaa Lukon torjuntavastuun yhdessä Petri Vehasen ja Antti Jokelan kanssa.

Lundellia voidaan pitää melkoisena kiertolaispoikana: uransa aikana hän on edustanut SM-liigassa mm. Porin Ässiä, Turun Palloseuraa, Lahden Pelicansia sekä Helsingin IFK:ta. Liiga- ja divarikiekon ohella Lundellilla on kokemusta ulkomaiden sarjoista mm. Elitserienistä ja Saksan DEL-liigasta. Torjuessaan Turun Palloseurassa, mies valittiin tammikuussa 1998 SM-liigan kuukauden pelaajaksi. Sittemmin miehen ura on ollut enemmän tai vähemmän ailahteleva. 27-vuotias Lundell on isokokoinen maalivahti, jonka torjuntatyyli on rauhallisen eleetön. Helsinkiläislähtöisen Lundellin uskotaan tuovan mukanaan aimo annos kokemusta nuoreen Lukko-joukkueeseen.

Menneen kauden Lundell pelasi Hämeenlinnan Pallokerhon liigaringissä, mutta kakkosvahdin asema kutsui odotetusti Kimmo Kapasen vallattua ykkösmaalivahdin pestin. Lundellin esiintymiset Kerhossa eivät vakuuttaneet, ja niin mies vuokrattiinkin kolmen ottelun ajaksi Porin Ässiin, jossa onnistumisia tuli eri malliin. Tästä huolimatta Lundellin peliaika ei radikaalisti lisääntynyt HPK:ssa, vaikka ykkösmaalivahti Kapasen otteet hieman takkuilivatkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle