TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Jalonen valitsi Leijonien leiriryhmän

MAAJOUKKUE / Uutinen
Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen valitsi A-maajoukkueen ensimmäisen leiriryhmän. Mukana on suuri nippu ensikertalaisia.

Jääkiekkokausi ovat kääntymässä loppupuolelle ja kevään MM-kisat Saksassa häämöttävät jo lähitulevaisuudessa. Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen on nimennyt nyt ensimmäisen leiriryhmänsä matkalla kohti arvokisoja.
Mukana on vielä tässä vaiheessa paljon ensikertalaisia. A-maajoukkueen keltanokkia ovat Harri Säteri, Joonas Jalvanti, Ville Lajunen, Hannu Pikkarainen, Joni Tuominen, Jarno Koskiranta, Joonas Rask ja Teemu Rinkinen.

Sen sijaan muutama kokenut sotaratsu on ilmoittanut jättävänsä maajoukkuetehtävät välistä tänä keväänä. Leijonien riveissä ei nähdä Jukka Hentusta, Mikko Jokelaa, Toni Koivistoa, Mikko Lehtosta, Ville Peltosta, Markus Seikolaa ja Ossi Väänästä.

– Ensimmäinen MM-leiriviikko on omistettu harjoittelulle, koska mukana on reilusti pelaajia, joiden kausi seurajoukkueessa on päättynyt jo pidemmän aikaa sitten. Toisella MM-leiriviikolla paneudumme enemmän itse peliin, pelin kehittämiseen ja pelaamme kaksi vierasmaaottelua Tanskaa vastaan. Toiselle viikolle vahvuuteen liittyvät lisäksi ainakin Topi Jaakola ja Janne Niskala puolustukseen sekä Tommi Santala hyökkäykseen, kertoi päävalmentaja Jukka Jalonen.

Leijonien ensimmäinen MM-leiriryhmä

Maalivahdit:

Harri Säteri, Tappara

Iiro Tarkki, Blues

Puolustajat:

Juuso Hietanen, Brynäs

Joonas Jalvanti, Pelicans

Lasse Kukkonen, Omsk

Mikko Kuukka, Ilves

Ville Lajunen, Blues

Petteri Nummelin, Lugano

Hannu Pikkarainen, Modo

Joni Tuominen, SaiPa

Hyökkääjät:

Juhamatti Aaltonen, Pelicans

Jonas Enlund, Tappara

Riku Hahl, Frölunda

Tommi Huhtala, Ässät

Leo Komarov, Moskovan Dinamo

Petri Kontiola, Magnitogorsk

Jarno Koskiranta, SaiPa

Jori Lehterä, Tappara

Niclas Lucenius, Tappara

Joonas Rask, Ilves

Teemu Rinkinen, Pelicans

Lauri Tukonen, Lukko

» Lähetä palautetta toimitukselle