Jagrille pitkä jatkosopimus

NHL / Uutinen
Washington Capitals ilmoitti odotetusti tehneensä viisivuotisen jatkosopimuksen Jaromir Jagrin kanssa. Samassa lehdistötilaisuudessa ilmoitettiin ikävämpi uutinen koskien joukkueen toista kapteenia, Steve Konowalchukia. Hänen olkapäänsä leikattiin torstaina ja tiedossa on kolmen-neljän kuukauden pakkolepo.

Jagrin viisivuotinen, vähintään 58,5 miljoonan dollarin jatkosopimus pitää miehen Washingtonissa kauden 2007-08 loppuun asti. Pesti voi jatkua jopa kauden 08-09 loppuun asti, sillä Washingtonilla on optio kyseiseen kauteen.

Sopimus oli todellakin ollut lähes valmis jo pitemmän aikaa kuten mediassa epäiltiin, mutta GM George McPhee kertoi, että sen julkaisu siirtyi viime kuun traagisten tapahtumien vuoksi. Jagr puolestaan kertoi, että selvittyään maisemanvaihdoksen tuomasta uudesta tilanteesta ja tutustuttuaan organisaatioon, pelaajiin ja faneihin hän pyysi agenttiaan neuvottelemaan pitkän, lopun NHL-uransa kattavan sopimuksen seuran kanssa.

Jagrin vuosipalkka seuraavan seitsemän kauden aikana on minimissään 11 miljoonaa dollaria. Uusi jatkosopimus nostaa myös Jagrin vanhan sopimuksen jäljellä olevien vuosien palkan niin kuluvalla kuin seuraavallakin kaudella 11 miljoonan dollarin kausikorvaukseen. Näin Jagr on tästä päivästä lähtien NHL:n kovapalkkaisin aktiivipelaaja.

Sopimuksen optio-kauteen 08-09 liittyy seuraavia ehtoja:

- mikäli Capitals ei käytä optio-oikeuttaan, maksaa joukkue Jagrille miljoona dollaria.

- mikäli Jagr täyttää määrätyt pelilliset tavoitteet kolmen viimeisen sopimusvuoden aikana, siirtyy päätösoikeus optiovuodesta Jagrille.

Jagr on pelannut Capitals-paidassa kolme peliä tehoin 1+3. Rangers-ottelussa tsekkilaituri joutui keskeyttämään pelin ensimmäisen erän jälkeen Igor Ulanovin aiheuttaman polvivamman takia ja on ollut tämän takia sivussa kolmesta viimeisestä pelistä. Jagrin osallistuminen tulevan viikonlopun otteluihin on epävarmaa. Hän on ilmaissut halunsa pelata perjantain ottelussa Montrealia vastaan vaikkei jalka ole vielä 100% kunnossa. Päätös asiasta tehtäneen vasta pelipäivänä.

Suuri menetys joukkueelle

Jagrin jatkosopimus oli ilouutinen Capitals-faneille, mutta samaa ei valitettavasti voida sanoa lehdistötiedotteen toisesta aiheesta. Joukkueen toinen kapteeni, Steve Konowalchuk on sivussa seuraavat kolme-neljä kuukautta toipuessaan torstaina tehdystä olkapääleikkauksesta.

Konowalchukin olkapää on vaivannut häntä koko alkukauden, mutta pelaaja itse halusi kokeilla ja pelata alkukaudesta leikkauksen sijasta. Kuluneen viikon otteluissa olkapää kuitenkin heikkeni iskujen seurauksesta siinä määrin, että joukkueen lääkärit arvioivat olkapään vaivaavan koko kauden mikäli sitä ei leikata. Tekemällä operaation nyt olkapään pitäisi olla kunnossa loppukaudesta mahdollisten pudotuspelien alkaessa. Kyseinen leikkaus tosin torpedoi Salt Lake Cityn oman pojan haaveet edustaa USA:ta kotikaupungin olympialaisissa.

Konowalchukin poissaolo tulee jättämään ammottavan aukon Capitals-hyökkäykseen. Laiturin arvoa joukkueelleen ei voida mitata tehdyissä pisteissä, vaan Konowalchukin tärkeimmät avut joukkueelleen ovat fyysisessä, räkäkiekon peluussa. Pitkä loukkaantuminen hajoittaa myös joukkueen tasaisimman ketjun, Konowalchuk-Halpern-Dahlenin, joka on jatkanut viime kauden vakuuttavaa esitystään pimentäen vastustajien ykkösketjut ja tehden myös itse maaleja.

Lähteet: www.tsn.ca, www.washingtoncaps.com

» Lähetä palautetta toimitukselle