Jagr ja Roenick vapaita neuvottelemaan

NHL / Uutinen
Kaksi kesän kuumimmista pelaajista siirtomarkkinoilla ovat Jaromir Jagr ja Jeremy Roenick. Molemmat ovat saaneet seuroiltaan luvan aloittaa neuvottelut tiettyjen seurojen kanssa.

Jagr ja Rangers

Jaromir Jagrin lähtö Pittsburghista on ollut yleinen varma huhu jo playoffsien alkamisesta lähtien. Jagr ei kuulu Pittsburghin tulevaisuuden suunnitelmiin. Nykyisin lyhyttukkainen Tsekkitaituri on sopimuksettomassa tilassa tällä hetkellä ja Penguins ei sopimusta aio uusia.

Pittsburghin johto on antanut Jagrille ja hänen agentille, Mike Barnettille oikeudet neuvotella ensi kaudesta Rangersien kanssa. Pittsburgh saa kompensaatioita mikäli Jagr siirtyy Rangersiin, Jagrin palkkasäästöillä Pens saa hankittua lukuisia kohtalaisia pelaajia joka on yksi asia mitä Pens tarvitsee, eritoten puolustukseen ja tolppien väliin. Myös nykyinen pelaajamateriaali, etunenässä Kovalev, Lang, Straka ja Boughner ovat uutta sopimusta vailla. Jagr itse haluaisi Rangersiin joukkueen hyökkäävän pelityylin takia sekä joukkueessa olevan hyvän ystävän, sentteri Petr Nedvedin takia. Jagr saattaa ensi kaudella olla NHL:n parhaiten palkattu pelaaja Joe Sakicin rinnalla.

Mukana neuvotteluissa on oletettavasti myös Dallas. Mainittua toista joukkuetta jonka kanssa #68 neuvottelee ei ole mainittu mutta yleinen ilmoittettu kohde on Teksasin kiekkoylpeys Dallas Stars. Stars on aiemmin ilmoittanut ettei Brett Hull saa jatkosopimusta ja ykkösketjun oikean laidan paikka on auki.

Roenick ja Dallas, Philadelphia sekä Detroit

Roenick on rajoittamaton vapaa agentti ja saa näinollen siirtyä vapaasti haluamaansa joukkueeseen. Phoenixin johto on antanut edellä mainituille joukkueille oikeuden neuvotella J.R:n kanssa vaikka virallisesti sopimusneuvottelut saavat alkaa vasta 1.7. Samaa lupaa hyväksikäyttäen Montreal hankki itselleen Coyotesista Joe Juneaun. Monet seurat ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa Jeremya kohtaan mutta Jeremy itse ilmoitti joukkueet joiden kanssa hän haluaa ensisijaisesti neuvotella.

Jeremy oli aikoinaan Chicagon suurin tähti ja Hawks-fanit haluaisivat nähdä Roenickin uudelleen Windy Cityssa inkkaripaita päällä. Tämä tuskin toteutuu Hawksien tilanteen takia. Myös Jeremyn kotikaupunki Boston olisi erittäin mielellään ottamassa Roenickin musta-kultaisiin B-paitoihin. Myös San Jose sekä Washington ovat olleet Roenickiin yhteydessä. J.R:n palkka asettunee lähelle $7 miljoonaa ensi kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle