Jagr iski hattutempun, Atlanta murskasi Carolinan

NHL / Uutinen
Yön NHL-kierroksella nähtiin yksi hattutemppu Jaromir Jagrin rankaistessa entistä seuraansa Pittsburgh Penguinsia kolme kertaa. Carolina romahti kotonaan ja Atlanta vei voiton peräti maalein 9-0.

New Jersey-Washington 3-2

New Jersey karkasi ottelun ensimmäisessä erässä johtoon, kun Vladimir Malakhov onnistui ylivoimalla. Toisessa erässä Jamie Langenbrunner lisäsi Devils-johtoa samaten ylivoimalla. Langenbrunnerin maali syntyi kun toista erää oli pelattu 2.52.

Washington tuli kuitenkin nopeasti tasoihin. Matt Bradleyn ja Brian Sutherbyn osumat takasivat sen, että ajassa 26.55 tilanne oli 2-2.

Ottelun voittomaalin New Jersey iski jälleen ylivoimalla. Onnistujana tällä kertaa Grant Marshall. Marshallin osuma jäi koko ottelun viimeiseksi, eli voitto Devilsille maalin erolla.

Ottelun tehokkaimmat pelaajat saalistivat kaksi tehopistettä. Tähän pistemäärään ylsivät New Jerseystä Scott Gomez (0+2), Brian Gionta (0+2) ja Jamie Langenbrunner (1+1). Washingtonin molemmat maalintekijät saivat tililleen myös syöttöpisteet.

Hyvä toinen erä Ottawan voiton tae

Ottawa-Buffalo 6-1
Ottawan ja Buffalon välinen ottelu ratkesi toisessa erässä Ottawan iskettyä neljä maalia. Kun Senators oli lisäksi iskenyt ottelun avausmaalin sekunti ennen erän loppua, oli tilanne tässä vaiheessa jo 5-0.

Viimeisessä erässä molemmat onnistuivat kerran. Ainoa kaksi kertaa osunut ottelussa oli Ottawan Dany Heatley. Ottawalla on koossa 26 pistettä, jolla se on toisena Itäisessä konfenssissa.

Viime hetken alivoimamaali vei Philadelphian voittoon

Philadelphia-Florida 5-4

Philadelphian ja Floridan välinen ottelu oli läpi ottelun tasainen. Ensimmäisen erän Philadelphia vei maalin erolla, toisessa Florida onnistui kerran enemmän. Ratkaisu nähtiin näin ollen kolmannessa erässä, kun Mike Knuble iski ratkaisun neljä sekuntia ennen loppua Philadelphian pelatessa vajaalla.

Suomalaisista Niklas Hagman ja Joni Pitkänen onnistuivat maalinteossa. Olli Jokinen saalisti kaksi syöttöpistettä. Joni Pitkäsen iltaan kuului myös kymmenen minuutin käytösrangaistuksen kärsiminen.

O'Neill ratkaisi jatkoajalla

Montreal-Toronto 4-5 ja

Kanadalaisjoukkueiden kohtaamisessa nähtiin maalittoman avauserän jälkeen viiden maalin toinen erä, jonka jäljiltä Toronto johti 3-2. Kolmannessa erässä Montreal ehti jo mennä ohi, mutta Jason Allison tasoitti ottelun vajaat kolme minuuttia ennen loppusummeria. Jatkoajalla ratkaisun iski Jeff O'Neill ajassa 64.13. Ratkaisumaali syntyi ylivoimalla.

Saku Koivu syötti Montrealin maaleista kaksi ja istui yhden kaksiminuuttisen. Aki Berg sai yhden syöttöpisteen ja istui kaksi pientä jäähyä. Montreal on 27:llä pisteellä Itäisen konferenssin paalupaikalla.

Islanders ratkaisi kolmannessa erässä

NY Islanders-Boston 5-2

Bostonin ja NY Islandersin ottelu ratkesi kolmannen erän loppupuoliskolla, kun Islanders iski kolme maalia ja Boston jäi maaleitta. Islandersin kolmas ja neljäs maali syntyivät minuutin ja kuuden sekunnin välein. Loppulukemat Shawn Bates viimeisteli tyhjään maaliin.Batesille kirjattiin myös Islandersin toinen maali.

Janne Niinimaa jäi pisteittä ja kulutti jäähypenkkiä kahdeksan minuuttia. Kahteen tehopisteeseen ottelussa ylsivät Batesin lisäksi Bostonista Shawn McEachern (0+2) ja Islandersista Trent Hunter (1+1).

Carolina-Atlanta 0-9

Atlanta katkaisi tylyllä tavalla Carolinan pitkän voittoputken. Ottelu ratkesi jo avauserässä, jossa Atlanta iski viisi maalia. Jälkimmäisissä erissä Atlanta onnistui kahdesti molemmissa.

Suurimpina kapellimestareina Atlantan puolelta toimivat Marc Savard (0+4), Marian Hossa (1+2), Peter Bondra (1+2) ja Ilja Kovaltshuk (2+0). Atlanta nousi voitollaan 15:sta pisteeseen.

Jagr hattuili Pittsburghissa

Pittsburgh – NY Rangers 1-5

Rangers oli erittäin tehokas, kun ottelussa pelattiin neljällä neljää vastaan. Ottelun kolme ensimmäistä maalia syntyi tasavajaalla. Jed Ortmeyer vei vieraat johtoon avauserässä. Toisessa erässä Jaromir Jagr aloitti vanhan seuransa kurittamisen kahdella maalillaan, jotka syntyivät 15 sekunnin välein.

Mark Recchin maali herätti vielä toivoa Penguins-leirissä, mutta Steve Rucchin teki kaksi maalia ja ratkaisi ottelun lopullisesti. Ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla ja toinen täysin kentällisin.

Jagr teki illan kolmannen osumansa minuutti ja 36 sekuntia ennen loppua. Hattutemppu oli Jagrin kauden toinen ja uran 12:s.

Penguinsin Ryan Whitney sai viisiminuuttisen ja pelirangaistuksen selästä taklaamisesta. Ville Nieminen sai viisiminuuttisen tapeltuaan Matt Murleyn kanssa ottelun viimeisellä minuutilla.

Hartnell erikoistilannespesialistina

Nashville – St. Louis 3-1

Bluesin konkaripelaaja Mike Sillinger aloitti ottelussa maalinteon. Se jäi kuitenkin vieraiden ainoaksi maaliksi. Scott Hartnell teki tasoitusosuman ylivoimalla ja toisen alivoimalla. Jälkimmäisessä tosin oltiin pelattu tovi tasavajaalla, mutta vain kolme sekuntia aikaisemmin St. Louisin Dallas Drake oli päässyt jäähyltä.

Kimmo Timonen teki kotijoukkueen kolmannen maalin ylivoimalla päätöserän puolessavälissä.

Nashville on saanut nyt kokoon 25 pistettä 16 ottelussa. Aikaisempi ennätys oli kaudelta 2003-04, jolloin samaan pistemäärään vaadittiin 23 ottelua.

Joseph ohitti maalivahtivalmentajan

Phoenix – Anaheim 2-1 ja

Curtis Josephille voitto oli 404:s, millä hän ohitti Phoenixin nykyisen maalivahtivalmentajan Grant Fuhrin. Joseph torjui ottelussa 43 kertaa, kun virkaveli Jean-Sebastien Giguere selvisi 28 torjunnalla.

Ladislav Nagyn avausmaali oli onnekas, sillä kiekko kimposi sisään Gigueren luistimesta. Ryan Getzlaf tasoitti toisessa erässä.

Onnekas oli myös jatkoajalla syntynyt voittomaali. Zbynek Michalek yritti syöttää Mike Comrielle, mutta kiekko osui matkalla Jason Marshalliin ja kimposi maaliin. Phoenix nousi voitollaan tasan piste per ottelu-tahtiin.

Coloradon kiri ei ollut täydellinen

Calgary – Colorado 5-3

Calgaryn juhlat alkoivat ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin kotijoukkue osui tolppien väliin neljästi. Maalinteon aloitti Jarome Iginla. Jatkoa seurasi Tony Amonten, Craig MacDonaldin ja Chuck Kobasew’n toimesta.

David Aebischer joutui tekemään tilaa Peter Budajille kolmannen osuman jälkeen. Avauserässä nähtiin myös kauan odotettu tehomerkintä, kun Jordan Leopold sai kauden ensimmäisen tehopisteensä.

Toisessa erässä alkoi Avalanchen kiri. Brett Clark osui kerran ja Alex Tanguay kahdesti. Ensimmäinen Tanguayn maaleista syntyi rangaistuslaukauksesta.

Tasoitusmaalia Colorado ei onnistunut tekemään. Andrew Ference teki ottelun viimeisen maalin Calgarylle.

Miikka Kiprusoff torjui 27 kertaa. Voitto oli Calgaryn kuudes peräkkäinen. Vastaavaan joukkue oli yltänyt viimeksi helmikuussa 1994.

Rankkarikisa pilasi Nabokovin paluun

San Jose – Dallas 2-3 rl

San Josen ykkösmaalivahti Jevgeni Nabokov palasi kokoonpanoon kolmen viikon levon vaatineen olkapäävamman jälkeen.

Ensimmäinen eräkään ei ollut Nabokoville loistava, sillä Philippe Boucher ja Jason Arnott onnistuivat yllättämään hänet. Toisessa erässä San Jose nousi kuitenkin tasoihin Steve Bernierin ja Alyn McCauleyn maaleilla. Bernierille maali oli NHL-uran ensimmäinen.

Kun sekä kolmas erä että jatkoaika olivat maalittomia, mentiin rankkareihin. Sergei Zubov ja Jussi Jokinen onnistuivat maalinteossa, joten kaksi pistettä matkasi Dallasiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle