Järvinen ja Lähteenmäki lainalle SaPKoon

LIIGA, MESTIS / Uutinen
SaPKo saa Hämeenlinnasta lisää hyökkäyspään vahvistuksia, kun jo viime kaudella pässipaidassa hyökännyt Jan-Mikael Järvinen ja Sami Lähteenmäki liittyvät joukkueen vahvuuteen Jokipojat-ottelun alla.

Pienelle peliajalle HPK:n riveissä alkukaudella jääneet Jan-Mikael Järvinen ja Sami Lähteenmäki siirtyvät SaPKon vahvuuteen aluksi Jokipojat-ottelun kattavalla lainapestillä kertoo sanomalehti Itä-Savo verkkosivuillaan. Miesten mahdollisesta jatkolainasta tullaan päättämään keskiviikkoisen kamppailun jälkeen.

– Tällä ratkaisulla pyritään helpottamaan omien junioreiden kuormaa. A-junioreilla on viikonloppuna taas tuplakierros. Sen lisäksi Ville Tenovaaralla ja Veikko Vennolla on keskiviikkoaamuna ylioppilaskirjoitukset, joten ymmärrettävästi kavereiden ajatukset ovat enemmän siinä suorituksessa kuin illan pelissä, toteaa SaPKon päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Järvinen, 21, edusti jo viime kaudella SaPKoa ollen yksi joukkueen tehokkaimmista ja tärkeimmistä pelaajista savonlinnalaisten selvitettyä kevään Mestis-karsinnat ilman karille ajoa. Pienikokoinen keskushyökkääjä kokosi yhteensä 38 ottelussa varsin maireat tehot 7+25. Alkaneella kaudella Järvinen on ehtinyt vain kertaalleen pukea HPK:n sotisovan päälleen SM-liigassa.

Myös 20-vuotiaalle Lähteenmäelle Mestis on tuttu sarja, sillä mies kiekkoili viime kaudella yhteensä 31 ottelua TuTon, LeKin ja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen miehistöissä yhteistehoin 9+7. Lähteenmäki ei juuri Järvistä suurempaa roolia ole Kerho-paidassa alkaneella kaudella saanut, sillä mies on päässyt haistelemaan liigatuulia pienellä peliajalla kolmessa ottelussa.

SaPKolla on jo entuudestaan riveissään kolme HPK:n sopimuspelaajaa, kun hyökkääjät Miika Viinamäki ja Niklas Sirén sekä Joona Karevaara kuuluvat lainasopimuksilla savonlinnalaisten Mestis-miehistön pelaajavahvuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle