Järventie siirtyy Oulusta HIFK:hon

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpissä rikkonaisen kauden pelannut puolustaja Martti Järventie jatkaa uraansa Helsingin IFK:ssa. Miehen tuore sopimus on 1+1-vuotinen.

Martti Järventie palasi SM-liigaan viime kesänä vuoden kestäneeltä Ruotsin visiitiltään. Miehen kausi Kärpissä ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan, kun loukkasi akillesjänteensä heti syyskuussa, ja joutui pitkälle sairauslomalle. Lopulta mies ehti pelata oululaisjoukkueessa 17 ottelua pisteillä 1+3. Järventiellä oli optio Kärppien kanssa kaudesta 2009-2010, mutta oululaisseura ei halunnut käyttää tuota mahdollisuutta.

– Vaikka takana on rikkonainen kausi, olen erittäin iloinen, että saan mahdollisuuden näyttää IFK:ssa. Siirto tänne juuri nyt on enemmän kuin tervetullutta. Tunnen Kari Jalosen ja hänen valmennustapansa ja uskon, että saan itseni hyvään kuntoon ja pääsen sitä kautta uuteen nousuun, puolustaja uskoo.

Kärppien ohella Järventie on pelannut Suomessa Jokereissa, TPS:ssa, Lukossa ja Ilveksessä. Hänellä on yksi Suomen mestaruus vuodelta 2001. Lisäksi Järventie on käynyt reissun Pohjois-Amerikassa, jossa vyölle kertyi pelejä AHL:ssä ja yksi kamppailu Montreal Canadiensin paidassa.

HIFK:ssa luotetaan, että Järventie on tärkeä palanen joukkueen alakerrassa.

– Järventie tuo puolustukseemme kokemusta ja uskomme, että puolustuksemme kokonaisuutena vahvistuu verrattuna viime kauteen, näkee seuran urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas.

» Lähetä palautetta toimitukselle