Jälleen draamaa SHL-välierissä - Skellefteån finaaliputki jatkuu

SHL / Uutinen
Skellefteå on SHL:n viime vuosien menestynein joukkue.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
SHL-finaalien toinen joukkue selvisi vasta seitsemännen pelin jatkoajalla. Skellefteå pääsee pelaamaan loppuotteluissa kuudetta vuotta peräkkäin.

Växjö Lakers ei päästänyt Skellefteån tähtisikermää helpolla viime kauden finalistien välieräsarjassa. Vierasjoukkue Växjö tuli hyvällä vauhdilla otteluun ja menikin johtoon, mutta Skellefteå tuli ohi ja näytti ottavan varsinaisella peliajalla voiton.

Växjön Sakari Salminen tasoitti kuitenkin ottelun lukemiin 2-2 puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, joten ratkaisu haettiin jatkoerästä.

Vierasjoukkue sai siinä paikkansa, kun se pääsi heti alkuun neljän minuutin ylivoimalle. Kotijoukkue Skellefteå kuitenkin taisteli alivoimansa hyvin, ja ajassa 67.44 Erik Forssell ohjasi Sebastian Ahon siniviivalaukauksen sisään.

- Tämä on upeaa, todella mahtavaa. Saimme maalitilanteessa irtokiekon, ja minä menin maalia kohti ja ohjasin kiekon. Ennen jatkoerää latauduimme. Meillä oli paha alivoima kestettävänä, mutta taistelimme, Forssell summasi ottelun jälkeen C Moren haastattelussa.

Skellefteåssa pelaa yksi suomalainen, Janne Pesonen, joka pelasi ottelun nelosketjussa. Hän saa finaaleissa vastaansa suomalaisista Frölundan Artturi Lehkosen. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut göteborgilainen Frölunda ja Skellefteå aloittavat finaalipelit lauantaina runkosarjavoittaja Skellefteån kotihallissa.