Jääkiekkoliitto huolestui taas Espoo Unitedista – Salonoja kuultavana

MESTIS / Uutinen
Espoo Unitedin sarjapaikka Mestiksessä on huteralla pohjalla.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta on kiinnittänyt taas huomionsa Espoo Unitedin tilanteeseen. Jääkiekko- ja koripalloseuran omistaja Jussi Salonoja oli eilen lisenssitoimikunnan kuultavana.

Jääkiekkoliitto on Jatkoajan tietojen mukaan huolestunut Unitedin yritystoiminnan toimintakyvystä ja erityisesti kykeneväisyydestä viedä mestiskausi läpi. Unitedilla ei ole tällä hetkellä toimitusjohtajaa, sillä työnantaja ja entinen toimitusjohtaja Olli Aro purkivat Aron työsopimuksen tällä viikolla. Seura ajautui kesällä akuuttiin talouskriisiin, jonka seurauksena sille kertyi maksuhäiriöitä, verovelkaa ja junioriseura Blues juniors haastoi sen oikeuteen maksamattomasta 100 000 euron sopimusvelvoitteesta. Salonojan erillisenä omistamasta Metro Areenasta katkaistiin sähköt maksamattomien laskujen vuoksi.

Heinäkuun puolivälissä Salonoja kertoi Iltalehdessä, että Unitedille on löytynyt uusi merkittävä yhteistyökumppani ja toiminta jatkuu. Hän ei paljastanut yhteistyökumppanin nimeä, vaan sanoi Unitedin tiedottavan lisää elokuussa. Toistaiseksi United ei ole tiedottanut asiasta lisää.

– Tämä on aivan tavanomaista toimitaan lisenssitoimikunnalle. Totta kai haluamme kuulla, missä mennään, kun Unitedista on liikkunut erinäisiä tietoja julkisuudessa. Olemme nykyään hyvin aktiivisia, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö ja lisenssikomitean sihteeri Pirkka Antila kommentoi.

Jääkiekkoliitto myönsi Unitedille Mestiksen sarjalisenssin alkavaksi kaudeksi toukokuun lopussa. Heinäkuussa se kuitenkin pyysi espoolaisilta taloudellista lisäselvitystä tilanteestaan. Silloinen selvitys vakuutti lisenssikomitean.

Espoo United perustettiin viime vuoden huhtikuussa. Se aloitti toimintansa edustusjoukkueilla sekä miesten että naisten jääkiekossa ja koripallossa, mutta irrotti naisjoukkueet alaisuudestaan menneen kesän aikana. Mestis on Suomen toiseksi korkein miesten jääkiekon sarjataso. Sitä hallinnoi Jääkiekkoliitto. Mestiskausi alkaa 29. päivä syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle