Jää hajosi, loppu seisoskeluksi – kaikille sakkoja

Suomi-sarja / Uutinen
Kuvituskuva. Kuvan jää ei liity tapaukseen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Jääkiekkoliitto mätkäisi Suomi-sarjan seuroille PYRY ja Kiekkokopla sekä sakot että pistevähennykset, kun jää oli hajonnut näiden välisessä ottelussa.

Helmikuun seitsemäs päivä pelatussa ottelussa PYRY siirtyi 7-0-johtoon ajassa 54.06. Tämän jälkeen havaittiin, että Nokian jäähallin jää oli rikkoutunut sen verran pahasti, että betoni oli tullut näkyviin.

Ottelu keskeytettiin, ja päätuomari Jyri Järvinen soitti toimintaohjeita kilpailupäällikkö Pirkka Antilalta. Tämä ohjeisti, että sääntöjen mukaan jos ottelua ei voida tunnin sisällä jatkaa, se on joko pelattava loppuun jossain lähistön hallissa tai kokonaan uudestaan myöhemmin.

Kun betoni saatiin piiloon 20 minuutin korjailulla, tuomaristo päätti jatkaa ottelua.

Joukkueet eivät olleet halukkaita ottamaan riskejä, joten kun kiekko putosi jäähän, kumpikaan joukkue ei tehnyt mitään. Kello kävi viimeiset kuusi minuuttia samalla, kun pelaajat seisoskelivat keskialueella.

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunnan mukaan tilanteessa rikottiin räikeästi pelin pääperiaatetta, pyrkimystä parhaaseen kilpailulliseen lopputulokseen.

Osallisten joukkueiden seurat eli Nokian Pyry Hockey Oy ja Joensuun Jääklubi ry saivat kumpainenkin tuhannen euron sakon. Sekä PYRYlle että Kiekkokoplalle määrättiin myös kolmen sarjapisteen vähennys.

Ottelun lopputulos jäi voimaan.

Lisäksi seisoskelun sallineen ottelun tuomariston toiminta käsitellään Jääkiekkoliiton erotuomarivaliokunnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle