Italia oli yllättää Slovakian − Tšekki murskasi Valko-Venäjän

MAAJOUKKUE / Uutinen
Slovakia otti voiton jatkoajalla.
Kuva © Getty Images
Slovakia ja Italia aloittivat MM-urakkansa, ja jatkoajalla Slovakia selviytyi voittajaksi. Tšekki oli toipunut Kanada-tappiosta ja pyöritteli Valko-Venäjää mielin määrin.

Tšekin ja Valko-Venäjän välisessä kamppailussa avauserässä jäällä oli vain yksi joukkue. Tšekki hallitsi peliä mielin määrin, eikä Valko-Venäjä päässyt erässä juurikaan hyökkäämään. Pavel Francouzille Tšekin veräjällä merkittiin vain yksi torjunta, kun taas Kevin Lalande joutui venymään 14 kertaa kiekon tielle.

Vahvasti erässä esiintynyt Tšekin ketju Michal Repik-Petr Vrana-Michal Birner vastasi ottelun avausmaalista. Birner pelasi kiekon maalille, josta Vrana ohjasi 1−0-osuman.

Erän lopussa Radko Gudas lisäsi johdon kahteen maaliin komealla siniviivalaukauksella. Maali oli 26-vuotiaalle Philadelphia Flyersin puolustajalle maajoukkueuran ensimmäinen.

Valko-Venäjä pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja räväyttikin heti alkuun kavennusosuman. Jevgeni Lisovets tarjoili hienon poikittaissyötön, josta Aleksandr Pavlovitš laukoi 2−1-maalin.

Suomi-pelin tapaan Valko-Venäjä paransi peliään toiseen erään ja loi muutamia tekopaikkojakin. Erityisesti Kostitsynin veljekset Sergei ja Andrei olivat pelipäällä ja pääsivät pariin otteeseen testaamaan Francouzia.

Valko-Venäjä sai erässä kiekon toistamiseenkin maaliin, mutta sitä ei hyväksytty korkean mailan vuoksi.

Tšekki sai erään lopulla hyvän pyörityksen aikaan ylivoimalla, mutta se ei vielä tuonut tulosta. Heti ylivoiman jälkeen kuitenkin Roman Cervenka iski Tšekin 3-1-johtoon Roman Horakin hyvästä syötöstä.

Kolmas erä alkoi räväkästi, kun ensimmäisessä vaihdossa tšekkipuolustaja Radim Simek taklasi avojäällä Andrei Kostitsynia. Seuranneesta mylläkästä Jakub Voracek otti jäähyn väkivaltaisuudesta. Valko-Venäjä pääsi itse asiassa pelaamaan kaksi peräkkäistä ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Simek puolestaan hyödynsi Tšekin toisen ylivoiman laukomalla viivasta lukemiksi 4−1. Pari minuuttia myöhemmin Voracek lisäsi Tšekin johtoa, ja Valko-Venäjä vaihtoi maalille Mihail Karnauhovin, joka torjui erinomaisesti, vaikka joutuikin antautumaan kertaalleen viimeisellä minuutilla.

Kolmanteen erään muodostettu NHL-ketju Voracek-David Pastrnak-Tomas Plekanec oli todella vaarallinen ja leikitteli Valko-Venäjän kustannuksella.

Slovakia-Italia

Slovakia oli avauserässä Italiaa vastaan selkeästi aktiivisempi osapuoli ja hallitsi peliä. Joukkue meni johtoon vajaan seitsemän minuutin kohdalla, kun Michel Miklik pääsi laukomaan kiekon Andreas Bernardin selän taakse.

Slovakia oli lähellä tehdä erässä toisenkin maalin, mutta kiekko pyöri ainoastaan maaliviivalla. Italian erän ainoa paikka avautui Alex Lampacherille maalin eteen, mutta Julius Hudacek pysäytti yrityksen varmasti.

Pelin hallinta pysyi toisessakin erässä Slovakialla, ja joukkue pääsi yrittämään lisäosumia kolmesti ylivoimallakin. Bernard Italian maalilla pysäytti kuitenkin yritykset kerta toisensa jälkeen.

Italia sen sijaan nousi hieman yllättäenkin tasoihin, kun Giovanni Morini iski ylivoiman jälkimainingeissa 1−1-osuman maalinedustalta.

Morini oli lähellä tehdä toisen maalinsa päätöserän alussa, mutta kiekko jäi Julius Hudacekin suojuksiin. Italian alku oli muutenkin vahva, ja kolmannella minuutilla Giulio Scandellan laukaus upposi maaliin Luca Frigon ohjaamana.

Slovakian pelistä puuttui tasoitusta hakiessa järki, ja yritykset olivat paljolti sokkosyöttöjen ja maalille heittojen varassa. Samalla myös Italian puolustus pysyi tiukkana ja Bernard oli kiekkojen tiellä. Lopulta Libor Hudacek kuitenkin onnistui maalinteossa, kun otteluaikaa oli jäljellä vain minuutti ja neljä sekuntia.

Jatkoajalla Scandella pääsi läpiajoon ja yritti liruttaa kiekkoa maalivahti Hudacekin längeistä, mutta slovakkiveskari piti pintansa. Slovakia nappasi lopulta kaksi pistettä, kun Peter Ceresnakin laukaus siniviivalta ohitti maskissa olleen Bernardin.

» Lähetä palautetta toimitukselle