Italia ja Kazakstan palaavat MM-turnaukseen, Viro mutasarjaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
I divisioonan MM-turnaukset huipentuvat pääsiäislauantaina, kun sekä Kiovassa että Budapestissa pelataan ensi vuoden Suomen ja Ruotsin MM-turnaukseen pääsystä. Neuvostoajan superpelaaja Andrei Homutovin käskemä Kazakstan tekee paluun pääsarjatasolle ja saa seurakseen Italian.

Ukrainassa pelatussa B-lohkossa nähtiin todella jännittävä viimeinen vääntö, kun ennakkosuosikki Kazakstan ja Ukraina kohtasivat. Jännitystä riitti myös katsomossa, sillä Ukrainan pienimaalisella voitolla myös Iso-Britannialla oli mahdollisuus sarjanousuun ensi kertaa lähes kahteenkymmeneen vuoteen. Kazakstanille riitti päätösottelusta pistekin nousun varmistamiseen.

Isäntämaa Ukraina haastoikin Kazakstanin rohkeasti johtaen peliä vielä vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua, mutta lopulta Kazakstanin onnistui tasoittaa Andrei Gavrilinin osumalla ajassa 52.22. Fjodor Polishukin jatkoaikamaali oli enää kosmetiikkaa – loppulukemat Kazakstan-Ukraina 3-2 ja. (0-0, 1-1, 1-1) tarkoittivat sitä, että Kazakstan palaa vuoden tauon jälkeen MM-lopputurnaukseen.

B-lohkon hopeaa otti Iso-Britannia ja pronssia Ukraina. Neljänneksi lohkossa sijoittui Puola. Liettua voitti Viron lauantain jumbofinaalissa selvästi maalein 5-2, joten Viron viime vuosien kiekon synkkä kierre jatkui ja maa putosi takaisin II divisioonaan.

Japanin putoaminen selviö jo ennen kisoja, Italia nousuun trillerin jälkeen

Budapestin A-lohkossa ei putoajaa tarvinnut miettiä, sillä Japani jätti tsunamituhon vuoksi turnauksen väliin ja jatkanee ensi kauden kisojaan II divisioonassa. Italia ja Unkari etenivät tasatahtiin lohkon kärkeä kohti ja sarjanousija ratkaistiin toisen lohkon tavoin päätösottelussa.

Huiman taistelun ja Unkarin tasoihin nousun jälkeen hunnikansa sai pettyä, kun Armin Helfer ratkaisi ottelun Italialle ajassa 60.55. Voittolukemat 4-3 (3-1, 0-1, 0-1) takasivat Italialle Kazakstanin tavoin paikan ylimmälle tasolle.

A-lohkon pronssia nappasi Etelä-Korea, joka hävisi päätösottelussaan yllätyksellisesti Espanjalle. Maiden väliin neljänneksi lohkossa sijoittui Alankomaat.

» Lähetä palautetta toimitukselle