Itä-Savo: SaPKolle nippu pelaajia testiin - mukana toisen polven kiekkoilija

MESTIS / Uutinen
Saloranta on pelannut juniorivuosinaan Ilveksessä.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Keskiviikkona omatoimiselta harjoitusjaksolta jääharjoitusten pariin palaavan SaPKon ringissä on mukana koeajalla kaksi puolustajaa sekä neljä hyökkääjää.

Itä-Savon mukaan SaPKon mukana koeajalla ovat puolustajat Joel Pasonen ja Robin Ullberg sekä hyökkääjät Reko Riihinen, Eetu-Santeri Koivunen, Ville Saloranta ja Jere Kuivisto.

Pasonen on kiekkoillut viime kaudet KalPan A-nuorissa, jossa 20-vuotias puolustaja viime kaudella keräsi 15 ottelussa tehot 0+2. 21-vuotias Ullberg siirtyy Savonlinnaan puolestaan HIFK:n A-nuorista. Puolustaja kokosi viime kaudella Nuorten Liigassa 45 ottelussa yhdeksän tehopistettä. Ullbergin veli on Liiga ja- Mestis-kaukaloistakin tuttu maalivahti Richard Ullberg.

Riihinen haki SaPKosta pelipaikkaa jo viime syksynä koeajalla, mutta päätyi lopulta Imatran Ketterän riveihin. Suomi-sarjassa 25-vuotias hyökkääjä iski 30 ottelussa tehot 13+7.

Koivunen pelasi viime kauden JYPin A-nuorissa, jossa hän tehoili 47 ottelussa 10 pisteen verran. 20-vuotiaan Koivusen isä on pitkän liigauran tehnyt ja SaPKossakin kaudella 1994-95 esiintynyt Toni Koivunen.

Saloranta matkaa Etelä-Savoon Tapparan A-nuorista, jossa hän iski 27 ottelussa pisteet 7+9. 21-vuotias hyökkääjä on pelannut myös Ilveksen junioreissa.

Kuivisto on puolestaan SaPKon omia kasvatteja ja pelasi viime kauden A-nuorten Mestistä pässipaidassa. 19-vuotias hyökkääjä oli joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies viimeistelemällä 35 ottelussa tehot 14+16.

− Kaikki saavat rehellisen mahdollisuuden ja ovat mukana vähintään kuukauden, kertoi SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle