Iso luuta lakaisi Raumalla

LIIGA / Uutinen
Rauman Lukko teki maaottelutauolla isoja muutoksia pelaajistoonsa. Lähtöpassit seurasta saavat ensimmäisenä lähteneen puolustaja Mikko Viitasen ohella hyökkääjät Niklas Fogström sekä pohjoisamerikkalaiset Greg Jacina ja Chris Collins. Tommi Kovasen loukkaantumisen myötä kapeaksi käynyttä puolustustaan kettupaidat täydentävät Charlie Cookilla ja Veli-Pekka Laitisella.

Greg Jacina oli Raumalla try out-sopimuksella. Viime kauden olkapäävamman vuoksi huilannut sentteri ei kuitenkaan onnistunut raivaamaan itselleen tonttia joukkueesta ja täten hänet lähetettiin kilometritehtaalle. Jacina ehti tehdä alkukauden 16 ottelussa pisteet 2+4=6.

Fogström pakkasi laukkunsa jo aiemmin, kun hän siirtyi vuokralle Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Mora IK:hon. Mies hankinttiin Moraan paikkaamaan loukkaantunutta Colby Genowayta. Fogström on tehnyt neljässä Ruotsissa pelaamassaan ottelussa pisteet 3+1=4.

Chris Collins ehti pelata Raumalla 19 ottelua, joissa hänen tililleen merkittiin pisteet 3+2=5. Miehen sopimus oli kauden loppuun, mutta nyt se on purettu ja yhdysvaltalainen saa etsiä uuden työnantajan.

Puolustaja Laitinen oli pitkään syksyllä ilman seuraa, kunnes siirtyi HV71:een kuukauden mittaisella sopimuksella. Paperin umpeuduttua mies pakkasi laukkunsa ja suuntasi takaisin kotimaahansa, tällä kertaa Raumalle. Laitinen on pelannut SM-liigaa Pelicansin ja HPK:n riveissä.

Cook pelasi alkukauden Tampereen Tapparassa, mutta ei onnistunut vakuuttamaan seurajohtoa otteillaan. Miehen tilille kertyi 19 ottelussa pisteet 4+3=7. Cookin sopimus varmistuu, kun mies on käynyt lääkärintarkastuksessa.

Lukon puolustuksesta Tommi Kovanen joutuu huilaamaan noin kolme kuukautta. Mies loukkasi polvensa maaottelutaukoa edeltäneessä ottelussa Oulussa, ja vamma vaatii leikkaushoitoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle