Ismo Lehkoselle kahden ottelun toimintakielto

MESTIS / Uutinen
Jääkiekkoliiton TuTo-valmentaja Ismo Lehkoselle langettaman päätöksen perusteluna on epäurheilijamainen käytös. Lehkonen epäili, että TuTolle määrättävissä rangaistuksissa olisi "Lehkos-lisää".
kommentti

Lehkos-lisä peitti itse asian
[lue lisää]

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunnan langettaman tuomion perusteluissa todetaan, että Lehkonen on antanut julkisuudessa ymmärtää sarjan järjestäjän ja sen edustajan toimivan puolueellisesti määrätessään TuTon pelaajille kurinpitorangaistuksia. TuTo ei liiton tiedotteen mukaan kyennyt vastineessaan tuomaan esille seikkoja, jotka tukisivat Lehkosen väitteitä.

Tiedotteessa korostetaan, että kurinpitorangaistuksista päättävän tahon puolueettomuus on keskeinen edellytys kurinpitomenettelyn julkiselle luotettavuudelle, minkä vuoksi väitteisiin tämän puolueettomuuden vaarantumisesta on suhtauduttava vakavasti.

taustaa

TuTon Junnilalle kolmen ottelun pelikielto
[lue lisää]Lehkos-lisä?
[lue lisää]

Lehkonen on toimintakiellossa perjantain 12.10. ottelussa TuTo-KooKoo sekä 20.10. pelattavassa HeKi-TuTo-kamppailussa.

TuTo Hockey Oy:lle on lisäksi määrätty 500 euron sakko, sillä sen katsotaan työnantajana olevan vastuussa Lehkosen julkisista esiintymisistä ja väitteistä.

Päätöksestä on mahdollisuus valittaa seitsemän päivän kuluessa Suomen Jääkiekkoliiton valitusvaliokunnalle. Valitusvaliokunta käsittelee valitukset kahden viikon kuluessa niiden saapumisesta liittoon, mutta valituksen teko ei keskeytä kurinpitomenettelyä, ellei valiokunta toisin määrää.

Aiemmin syksyllä Kotkan Titaanien päävalmentaja Jari Helle ehti kärsiä yhden ottelun toimintakiellon tuomarin puolueettomuuden kyseenalaistamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle