TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Ismo Lehkonen KooKoon päävalmentajaksi

MESTIS / Uutinen
Kouvolan kiekkoylpeys KooKoo on pestannut Ismo Lehkosen Mestis-joukkueensa päävalmentajaksi kolmivuotisella sopimuksella. Mestiksen mestaruuden TuTon perämisessä voittanut Lehkonen pitää KooKoon materiaalia tarpeeksi laadukkana korkeille tavoitteille.

KooKoon uusi päävalmentaja on Ismo Lehkonen. 47-vuotiaan helsinkiläisvalmentajan sopimus kouvolalaisseuran kanssa ulottuu aina kevääseen 2012 asti.

Asiat etenivät sen verran sutjakkaa tahtia, että vielä maanantai-iltaan mennessä Lehkonen ei ollut ehtinyt tutustua uuteen joukkueeseensa tarkemmin, mutta ensivaikutelma lupaili hyvää.

– Jo pelkkää nimilistaa katsomalla selviää, että tavoitteet ovat korkealla. Ja saumojakin on. Mielestäni tämä joukkue on selvästi laadukkaampi kuin se, mikä meillä oli mestaruusvuonna TuTossa, vertasi Lehkonen nyky-KooKoota edelliseen Mestis-pestiinsä.

Edellisen kerran Lehkonen valmensi Mestiksessä kaudella 2007–08, jolloin hän johdatti TuTon sarjan mestariksi asti. Sen jälkeen Lehkonen on ehtinyt toimia kakkosvalmentajana Jokereissa sekä päävalmentajana TPS:n C-nuorissa ja Viron maajoukkueessa.

Lehkonen korvaa tehtävässä Vladimir Kolekin, jonka seura vapautti tehtävistään sunnuntaina ennakoitua heikompaan menestykseen vedoten. KooKoon muu valmennusryhmä jatkaa entisellään. Myöskään joukkueen kokoonpanoon ei ole tulossa muutoksia.

– Ei tämä päätös ollut meillekään helppo tehdä. Meidän oli kuitenkin pakko lähteä hakemaan muutosta, eikä muuta ratkaisua ollut kuin vaihtaa valmentajaa. Päätöstämme helpotti se, että Ika halusi lähteä projektiin mukaan, seuran puheenjohtaja Jouni Frimodig taustoitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle