IS: Espoo Unitedin naisjoukkueiden toiminta loppuu

Muut Sarjat / Uutinen
Espoo Unitedin naisjoukkue lopettaa toimintansa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Urheiluseura Espoo United lopettaa naisten edustusjoukkueidensa toiminnan. Asian uutisoi Ilta-Sanomat. Seura aloitti toimintansa viime vuonna neljän joukkueen voimin, kun seuralla oli miesten ja naisten edustusjoukkueet jääkiekossa ja koripallossa.

Nyt määrä putoaa puoleen. Naisten jääkiekkotoiminnalla ei ole toistaiseksi jatkajaa. Koripallo siirtyy takaisin aikaisemman pyörittäjän vastuulle.

− Unitedin ensimmäinen toimintavuosi oli urheilullisesti suuri menestys, mutta vastaavasti taloudellisesti niin raskas, että joudumme luopumaan naisten urheilutoiminnasta. Miesten joukkueiden budjetit ovat selvästi suuremmat kuin naisten joukkueissa, eli niiden toiminnan pyörittäminen on vaativampaa, mutta toisaalta juuri ne kiinnostavat sponsoreita ja yleisöä enemmän, seuran omistaja liikemies Jussi Salonoja kommentoi Ilta-Sanomille.

Espoo Unitedin jääkiekon naisten edustusjoukkue saavutti viime kaudella SM-hopeaa. Espoo on ollut muutenkin seuratasolla naiskiekon keulakuvana, sillä Blues voitti aikanaan 13 Suomen mestaruutta vuosien 1999 ja 2015 välillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle