IPK:lle nuori hyökkääjä KalPasta

MESTIS / Uutinen
Hämäläinen on saanut vyölleen liigapelejäkin.
Kuva © Timo Savela
Mestikseen noussut IPK on tehnyt sopimuksen nuoren Aleksi Hämäläisen kanssa. Viime kauden joukkueesta nimensä jatkosopimukseen puolestaan kirjoitti Niko Putkonen.

Aleksi Hämäläinen siirtyy yksivuotisella sopimuksella IPK:n riveihin. 20-vuotias hyökkääjä on pelannut viime vuodet KalPan junioreissa ja tehtaili viime kaudella A-nuorissa 34 runkosarjaottelussa tehot 17+24 ja yhdeksässä pudotuspelikamppailussa pisteet 4+6. Hämäläinen pääsi kokeilemaan myös liigavauhtia 28 ottelun verran ja keräsi niissä kolme syöttöpistettä.

− Aleksin sopimus on konkreettinen osoitus yhteistyöstämme KalPan kanssa. Aleksi on meidän sopimuspelaajamme, mutta tarvittaessa KalPa pystyy kutsumaan hänet Kuopioon, jos heillä on esimerkiksi loukkaantumishuolia. Lähtökohtaisesti Aleksi pelaa meillä koko kauden, kertoi IPK:n toimnnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

− Aleksi on lahjakas, nuori kiekkoilija, joka pelasi viime kaudella puolikkaan Liiga-kauden. Hän on kiekollisesti taitava pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Hänellä on nälkää mennä urallaan eteenpäin ja me tarjoamme siihen oivan mahdollisuuden. Hienoa, että Aleksi saapuu Iisalmeen.

Hämäläisen tavoitteena on kehittyä pelaajana Iisalmessa.

− Todella hyvillä mielin tulen Iisalmeen. Haluan kehittyä ja mennä urallani eteenpäin. IPK on erittäin hyvä vaihtoehto minulle tässä vaiheessa, Hämäläinen totesi.

− Olen kiekollisesti luova pelaaja. Tykkään pitää kiekkoa ja rakentaa maalipaikkoja. Tavoitteenani on ottaa joukkueesta iso rooli ja auttaa joukkuetta voittoihin. Odotan joukkueelta hyvää tekemistä, kärkijoukkueiden haastamista ja taistelua pudotuspelipaikasta.

Hämäläisen sopimuksen lisäksi IPK kertoi tehneensä jatkosopimuksen hyökkääjä Niko Putkosen kanssa. Kolmannen kautensa iisalmelaisryhmässä aloittava 25-vuotias Putkonen iski päättyneellä kaudella 26 ottelussa tehot 14+20. Hän kävi kauden aikana pelaamassa myös kaksi Mestis-ottelua Hokissa ja teki siellä yhden maalin.

− Ensi kaudella tavoitteena on tuoda IPK onnistuneesti Mestis-kartalle ja tottakai lähdemme tavoittelemaan pääsyä pudotuspeleihin. Pyrin tuomaan joukkueeseen monipuolisuutta, kamppailuvoimaa ja positiivista energiaa niin kentälle kuin koppiinkin. Tavoitteenani on pelata ehjä kausi ja saada aikaan tehoja myös hyökkäyspäässä, Putkonen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle