IPK:lle liigakokemusta kokoonpanoon - Kinnunen ja Zboril Iisalmeen

MESTIS / Uutinen
Kinnusella on vyöllään yli 100 Liiga-ottelua.
Kuva © Timo Savela
IPK vahvistaa rivejään KalPasta siirtyvällä Saku Kinnusella sekä nuorella tšekkihyökkääjä Adam Zborililla.

Saku Kinnunen siirtyy IPK:hon yksivuotisella sopimuksella. Urallaan keskushyökkääjän ja puolustajan tonteilla pelannut 21-vuotias Kinnunen tehtaili päättyneellä kaudella 46 ottelussa tehot 3+5. Kaikkiaan hän on pelannut 138 Liiga-ottelua KalPassa.

Puolustajan rooliin iisalmelaisjoukkueeseen tuleva Kinnunen oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta keväällä 2014.

− IPK on uralleni tässä vaiheessa paras paikka, kun Liigasta ei sopimusta tullut. Viimeiset kolme kautta Liiga-joukkueessa ovat tuoneet peliini rauhallisuutta ja turha höntyily on jäänyt pois, Kinnunen kertoi.

− Olen aiemmin ollut keskushyökkääjä, mutta parin viime kauden aikana pelasin paljon myös puolustajana. Pakin tontilla pelit menivät varsin hyvin ja pelipaikan vaihdos puolustajaksi oli lopulta helppo päätös. Se kypsyi lopullisesti viime kauden aikana.

IPK sai vahvistusta myös hyökkäykseensä, kun SaiPan A-nuorissa viime kaudet pelannut Adam Zboril liittyi iisalmelaisryhmään. 20-vuotias tšekkihyökkääjä iski päättyneellä kaudella Nuorten SM-Liigassa 37 ottelussa tehot 27+27. Hän teki myös kauden aikana liigadebyyttinsä ja kävi kiekkoilemassa lainalla KeuPassa kolmen ottelun verran. Hyökkääjän sopimus kattaa tulevan kauden.

− Olemme tehneet paljon selvitystyötä ja olen vakuuttunut, että Adam on joukkueellemme hyvä vahvistus. Hän on pienikokoinen, mutta vahva jässikkä, joka on taitava kiekon kanssa. Hänelle on suunniteltu isoa roolia joukkueessamme, mutta tietysti näytöt ratkaisevat. Uskon, että Adamissa on ainesta Kankaan montun yleisön suosikkipelaajaksi, kuvaili IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

− Sekä Saku että Adam ovat tilanteessa, jossa lopullinen läpimurto Liigaan on vielä tekemättä. Uskonkin, että IPK on heille hyvä askel siihen tavoitteeseen pääsemiseksi. Molemmat pelaajat vahvistavat joukkuettamme merkittävästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle