IPK solmi tukun jatkosopimuksia − Aleksi Autio jatkaa tolppien välissä

MESTIS / Uutinen
IPK julkaisi tiistaina kuusi tärkeää jatkosopimusta. Yksi isoimmista oli viime kaudella ykköstorjujaksi nousseen Aleksi Aution jatko karhupaidoissa.
Kuva © Janne Falck
IPK tiedotti tiistaina merkittävistä pelaajasopimuksista, kun ykkösmaalivahdiksi nousseen Aleksi Aution lisäksi kapteeni Otto Huttunen, puolustaja Lauri Heinonen sekä hyökkääjät Jevgeni Fofanov, Jussi Viitanen ja Samu Pyykkönen solmivat vuoden jatkon karhupaitoihin.

Iisalmen Peli-Karhut julkaisi tiistaina ensimmäiset kuusi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Erityisen mieluisa uutinen iisalmelaisille lienee kauden mittaan vahvasti ykkösmaalivahdin pallille nousseen Aleksi Aution jatko joukkueessa.

Autio oli torjuntaprosentilla 91,13 mitattuna runkosarjan kolmanneksi paras maalivahti, ja hänet valittiin myös helmikuun parhaaksi tulokkaaksi. Aution oma tavoite on kehittyä edelleen maalivahtina ja ottaa entistä isompi rooli joukkueesta.

— Ihan hyvä kausi itsellä takana ja sain pelata paljon. Ensi kaudella haluankin mennä maalivahtina lisää eteenpäin ja saada paljon torjuntavastuuta ja sitä kautta auttaa joukkuetta menemään pitkälle kevään peleissä, Autio totesi IPK:n verkkosivuilla.

Puolustukseen IPK solmi puolestaan kaksi tärkeää jatkosopimusta, kun joukkueen yksi ikoneista, kapteeni Otto Huttunen, ja hyvän kauden alakerrassa pelannut Lauri Heinonen solmivat vuoden jatkon karhunuttuihin. Huttuselle viime kauden alku oli vaikea pitkän loukkaantumisen jälkeen, ja mies haluaakin edelleen parantaa pelaamistaan tulevalla kaudella.

— Viime kausi oli hieman vaikea pitkän loukkaantumisen jälkeen, ja ehdottomasti haluankin peliäni ensi kaudella parantaa. Joukkueena viime kausi oli ihan hyvä, vaikka pudotuspeleissä pitemmällekin olisi mahdollisuudet olleet ja ensi kaudella lähdemme myös sitä parantamaan, Huttunen kertoi.

Maalintekotaitoa ja kahden suunnan pelaamista

Hyökkäykseen Peli-Karhut kiinnitti kolme pelaajaa, kun kovin odotuksin viime kaudeksi hankittu Jussi Viitanen ja erityisesti kovasta työnteostaan tunnetut Samu Pyykkönen ja Jevgeni Fofanov allekirjoittivat sopimukset.

Viitasen alkukausi oli ehkä odotuksiin nähden hieman vaisuhko, mutta loppukautta kohti miehen vahvat nousut maalille saivat vastustajat varpailleen. Toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola odottaakin Viitaselta vielä yhtä askelta urallaan.

— Jussi on isokokoinen ja taitava hyökkääjä, ja uskon, että hän pystyy vielä yhden stepin ottamaan kehityksessä Mestiksen kärkihyökkääjien joukkoon, Ylisipola luonnehti.

Pyykkönen ja Fofanov tuovat etenkin pyyteetöntä työntekoa molempiin suuntiin. Fofanov otti viime kaudella paremmin oman roolinsa joukkueesta ja esiintyi etenkin ennen loukkaantumistaan pirteästi.

— Samu on erinomainen kahden suunnan hyökkääjä ja erittäin arvokas pelaaja joukkueelle. Myös hänellä on iso potentiaali kehittyä. Viidennen kautensa IPK:n paidassa aloittava Jevgeni on löytänyt oman roolinsa joukkueessa ja hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, Ylisipola sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle