IPK kiinnitti A-nuorten mestarivahdin - kahdelle runkopelaajalle jatkosopimukset

MESTIS / Uutinen
Metsävainio torjuu ensi kaudella Mestiksessä.
IPK täydentää maalivahtiosastonsa KalPan A-nuorissa päättyneen kauden torjuneella Elmeri Metsävainiolla. Iisalmelaisjoukkue teki lisäksi jatkosopimukset Juuso Nevalaisen ja Aleksi Hämäläisen kanssa.

Elmeri Metsävainio siirtyy IPK:n maalille ensi kauden kattavalla sopimuksella. Hän muodostaa iisalmelalaisryhmän maalivahtikaksikon Aleksi Aution kanssa.

Oululaislähtöinen Metsävainio torjui päättyneellä kaudella Nuorten SM-liigassa runkosarjassa 37 ottelua torjuntaprosentilla 87,6. Mestaruusjuhliin päättyneissä pudotuspeleissä 19-vuotias torjuja pysäytti kiekot 13 ottelussa 90,6 prosentin varmuudella. 

− Hienoa, että saatiin maalivahtiosasto jo tässä vaiheessa täyteen. Elmeri on lupaava maalivahti ja meillä on nyt kaksi nuorta lahjakasta maalivahtia, jotka tuntevat toisensa, ja uskonkin, että päivittäinen kilpailu tulee viemään molempia eteenpäin, kuvaili IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen.

− Haluan kehittyä maalivahtina ja saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja sitä kautta auttaa myös joukkuetta menestymään. Viime kausi päättyi Suomen mestaruuteen, joten varmaankin kauteen voi tyytyväinen olla, mutta nälkää jäi paljon tulevaisuuteen. Omat tavoitteet ovatkin SM-liigassa tai muissa ammattilaissarjoissa ja sitä kohti töitä tehdään, Metsävainio kertoi.

Iisalmelaisjoukkue kiinnitti lisäksi vuoden mittaisilla jatkosopimuksilla hyökkäykseensä Juuso Nevalaisen ja Aleksi Hämäläisen. 22-vuotias Hämäläinen iski päättyneellä kaudella runkosarjassa 49 ottelussa tehot 9+16 ja pudotuspeleissä keräsi kuudessa ottelussa kahdeksan tehopistettä. 

KalPan A-nuorissakin kauden aikana pelannut Nevalainen kokosi puolestaan 39 runkosarjakamppailussa tehot 8+4. Pudotuspeleissä 21-vuotias laitahyökkääjä esiintyi kuudessa ottelussa tehden yhden täysosuman.

− Juuso on erittäin luisteluvoimainen pelaaja, joka pystyy myös hyökkäyspäässä ratkaisuihin ja tulee varmasti olemaan arvokas joukkueelle. "Nepi" menee armeijaan heinäkuussa, joka hieman vaikeuttaa valmistautumista kauteen, mutta halusimme siitä huolimatta hänet joukkueeseen, Sinkkonen totesi.

− Aleksi oli iso palanen joukkuetta jo viimekaudella ja tulee sitä myös ensi kaudella olemaan. Uskon, että hän pystyy ottamaan vielä yhden stepin kehityksessä kohti isompia sarjoja ja toivottavasti myös me seurana voimme siinä häntä eteenpäin viedä.

» Lähetä palautetta toimitukselle