IPK jatkaa tutulla rungolla Mestikseen - "Haluamme antaa mahdollisuuden näyttää kyntensä"

MESTIS / Uutinen
Tolonen on pelannut Mestistä aiemmin Hokissa.
Kuva © Timo Savela
Mestis-nousija IPK julkisti torstaina ensimmäiset pelaajat tulevalle kaudelle. Kahdeksan jatkajan lisäksi iisalmelaisjoukkue teki sopimuksen KalPasta siirtyvän Mikko Komulaisen kanssa.

Maalivahtiosastolleen IPK kiinnitti yksivuotisella sopimuksella joukkueen viime kauden luottovahdin, Tuomas Tolosen. 22-vuotias torjuja pelasi joukkueen maalilla runkosarjassa 28 ottelua torjuntaprosentilla 90,8 ja pudotuspeleissä kuusi ottelua, joissa torjuntaprosentti 94,2. Kajaanilaislähtöinen Tolonen on pelannut urallaan aiemmin Mestistä myös Hokissa.

− Tuomas Tolonen oli viime kaudella Suomi-sarjan paras maalivahti ja jätti meihin lähtemättömän vaikutuksen. Hän on urheilullinen ja tavoitteellinen maalivahti, joka tulee vielä kehittymään, kommentoi IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

Puolustajista jatkosopimuksen iisalmelaisjoukkueen kanssa tekivät Otto Huttunen, Anton Kokkonen ja Lauri Heinonen. Hyökkääjistä joukkueessa jatkavat puolestaan Jaakko Heiskanen, Joni Riihola ja Niko Nuutinen. Lisäksi hyökkääjä Joona Suihkonen hakee joukkueesta pelipaikkaa koeajalla.

Uutena kasvona IPK:n hyökkäykseen liittyy KalPan A-nuorista siirtyvä Mikko Komulainen. 21-vuotias hyökkääjä tehtaili viime kaudella kuopiolaisjoukkueessa 50 ottelussa tehot 22+31, joilla hän oli joukkueen tehokkain pistemies.

− Mikko Komulainen palaa KalPan juniorimyllyn läpikäyneenä takaisin kotiin. Hän on pelannut monta vuotta vahvasti KalPan A-nuorissa ja kolkutellut myös Liigan portteja. Nyt Mikolla on edessä ensimmäinen täysi kausi miesten tasolla. Hän on ennen kaikkea kiekollisesti taitava pelaaja. Sitä samaa odotamme Mikolta myös Mestistasolla. On hienoa saada Mikko takaisin Iisalmeen ja karhupaitaan, Ylisipola iloitsi.

Kaikki sopimukset ovat yksivuotisia. Ylisipola oli hyvin tyytyväinen syntyneisiin sopimuksiin ja kertoi, että joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa.

− Halusimme ehdottomasti joukkueeseen jatkuvuutta viime kaudesta. Nyt julkaistavat sopimukset ovat hieno osoitus siitä. Todella monet pelaajamme ottivat suuria kehitysharppauksia viime kauden aikana. Haluamme antaa heille mahdollisuuden näyttää kyntensä Mestistasolla ja uskon, että he tulevat vastaamaan haasteeseen miehekkäästi, Ylisipola kertoi.

− Tässä meillä on koossa vahva joukkueen runko. Olen erittäin tyytyväinen kaikkiin näihin sopimuksiin. Neuvottelut ovat menossa sekä viime kauden pelaajien että uusien pelaajien kanssa ja pelaajakartoitus on koko ajan käynnissä. Joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa. Tästä on hyvä jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle