Ilves vietti 70-vuotisjuhliaan - Jalon numero jäädytettiin.

LIIGA / Uutinen
Tampereen Ilves juhli tänään 70 vuotta kestänyttä taivaltaan. Ohjelmassa oli ottelu Ilves All Stars - Maajoukkue All Stars, sekä esimerkiksi Risto Jalon numeron 13 jäädyttäminen.

Juhlapäivä alkoi kulkueella, joka saapui Hakametsään puoli kahden maissa. Kulkueessa olivat edustettuna niin jääkiekkoilijat, kuin jalkapalloilijatkin. Ikäluokkia oli edustettuna useampia.

Varsinainen juhlatapahtuma alkoi Hakametsän hallilla tämän jälkeen. Aluksi ohjelmassa oli Ilveksen liigajoukkueen pelaajien haastatteluja, sekä eri ikäkausijoukkueiden järjestämiä kilpailuja perheen pienimpien iloksi. Liigajoukkueen pelaajia haastateltiin Lasse Toivan toimesta. Nimikirjoitukset olivat luonnollisesti kysyttyä tavaraa.

Juhlatapahtuma huipentui jääkiekko-otteluun, jossa kohtasivat Ilveksen ja Suomen maajoukkueen All Stars -joukkueet. Ennen ottelun alkua oli kuitenkin ohjelmassa numeron jäädytys. Tämä numero oli 13 ja kunnianosoituksen sai itselleen Risto Jalo. Jalo pelasi Ilveksessä 13 kautta. Paras kausi pisteiden valossa oli 1987-88, jolloin Jalo kokosi 35 pelissä 60 pistettä. Uransa viimeiset neljä kautta Jalo pelasi HPK:ssa, mutta selkävaivat olivat varsinkin viimeisellä kaudella pahasti esteenä. Jalo pääsi käymään myös NHL:ssä, mutta ura siellä jäi kolmen ottelun mittaiseksi. Jalo ehti kuitenkin koota kolme syöttöpistettä noissa peleissä.

Varsinainessa ottelussa pääasia oli luonnollisesti hauskanpito. Totisia otteita pelissä ei nähty, vaan pelaajat keskittyivät hauskuuttamaan itseään, toisiaan, sekä yleisöä. Etenkin Esa Tikkasen pelihuumori oli tallella. Ottelu päättyi lopulta tasalukemiin 6-6. Komeimmasta yksilösuorituksesta vastasi Mikko Mäkelä, joka pisti rangaistuslaukauksen vastuttamattomasti liruttamalla Kari Takon selän taakse. Mäkelä ei koskenut kiekkoon lähelläkään maalia, mutta mailaa heiluttamalla sai Takon sekaisin ja kiekko meni längeistä sisään. Arvailtavaksi jää, oliko kyseessä Mäkelän ja Takon harjoiteltu kuvio.

» Lähetä palautetta toimitukselle