Ilves vahvistaa rivejään ja organisaatiotaan

LIIGA / Uutinen
Tampereen Ilves on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Joukkueeseen liittyvät Lukossa viime kaudella pelanneet Tomi Pettinen ja Toni Koivisto sekä Vaasan Sportin takalinjoilla häärinyt Chris Allen. Lisäksi seura on nimittänyt A-nuorten päävalmentajaksi FPS:n viime kauden päävalmentajan Timo Tuomen.

Lukossa viime perjantaina kautensa päättänyt Pettinen on Ilveksen oma kasvatti, joka lähti kaudeksi 2002-2003 hakemaan paikkaa NHL:stä. Otteluita taalaliigassa kertyi New York Islandersin paidassa kahden kauden aikana kuusi. AHL:ssä isokokoinen puolustaja pelasi Bridgeport Sound Tigersin riveissä yhteensä 146 ottelua. Päättyneelle kaudelle Pettinen palasi SM-liigaan ja Lukkoon, jossa hän ehti pelata jo osan kaudesta 1997-1998. Tällä kertaa visiitti kesti kokonaisen kauden ja 56 ottelun tehopisteet olivat 6+14.

- Pettinen on osa meidän linjaa hankkia omia, hyviä pelaajia takaisin. Viimeisen Ilves-kauden jälkeen erityisesti kiekollinen pelaaminen on kehittynyt huimasti, urheilupäällikkö Juha Hautamaa arvioi.

Ylitorniolta lähtöisin oleva 22-vuotias Toni Koivisto teki päättyneellä kaudella läpimurron SM-liigassa. Aiemmin Koivistolla on ollut vaikeuksia osua maalitolppien väliin, mutta nyt nuori laitahyökkääjä takoi 17 maalia ja antoi kymmenen maalisyöttöä. Florida Panthersin vuonna 2001 varaama Koivisto on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata jo 266 liigaottelua.

- Koivisto oli sekä minun, että Kari Elorannan papereissa korkealla. Hän on erittäin tunnollinen harjoittelija ja nopea, mikä tukee ensi kauden strategiaamme olla selvästi viime kautista liikkuvampi joukkue, kommentoi Hautamaa.

Kaudella 2004-2005 Vaasan Sportissa pelannut puolustaja Chris Allen tuo lisää kokoa ja kokemusta Ilves-puolustukseen. Floridan vuonna 1993 kolmannella kierroksella varaama Allen on ennen Suomeen tuloaan pelannut lähinnä AHL:ssä ja ECHL:ssa sekä nuorena Kanadan juniorisarja OHL:ssä. Pahoista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Allen on saanut vyölleen kaksi NHL-ottelua Panthersin paidassa. Sportin riveissä hän saalisti runkosarjassa 41 otttelussa tehot 8+21.

- Syy miksi Allen ei pelaa NHL:ssä on, että hän ei ole noin isokokoiseksi tarpeeksi fyysinen heidän mittapuussaan. Hänellä on kuitenkin hyvä laukaus ja hän liikkuu hyvin.

taustaa

Ilves ajaa nuoria sisään määrätietoisesti
[lue lisää]

Lisäksi Ilves tiedotti Jussi Pesosen solmineen seuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Myös Allenin ja Pettisen sopimukset ovat yksivuotisia, Koiviston taas kaksivuotinen.

Ilveksen A-nuoria valmentaa alkavalla kaudella kaksikko Timo Tuomi ja Sami Hirvonen. Tuomi on SM-liigassa valmentanut Lukkoa ja Bluesia sekä Mestiksessä FPS:aa. Hän on pariinkin otteeseen valmentanut eri nuorisomaajoukkueita sekä ollut Japanin maajoukkueen päävalmentajana. Kakkosvalmentaja Sami Hirvonen on Hirvosten kiekkoveljessarjan vanhin vesa, joka viime kaudella valmensi Ilveksen B-nuoria ja sitä edellisellä kaudella C-nuoria. Tuomen, Hirvosen ja liigajoukkuetta valmentavien Kari Elorannan ja Juha Pajuojan sopimukset ovat mallia 2+1.

- Tarkoituksenamme oli etsiä parhaat mahdolliset kyvyt nuorten kouluttamiseen ja sitoa heidät kolmivuotiseen projektiin. Juha ja Sami tuntevat meidän pelaajat entuudestaan ja Kari sekä Timo tuovat huippuosaamista ulkopuolelta, seuran toimitusjohtaja Esa Honkalehto kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle