Ilves vahvistaa puolustustaan

LIIGA / Uutinen
Ilves on hankkinut Timråssä tällä kaudella pelanneen Tomi Källarssonin. Tällä yritetään tuoda leveyttä Ilveksen kapeaan pakkikalustoon.

Källarsson tunnetaan Suomessa parhaiten viime kautisesta pahasta loukkaantumisestaan, josta tämä 190cm pitkä puolustaja on toipunut hyvin. Källarsson on lähtöisin Lempäälän Kisasta ja pelannut myös Tapparan junioreissa, mies siirtyi kuitenkin jo juniori-ikäisenä HPK:n riveihin, jossa onkin toistaiseksi pelannut kaikki liigaottelunsa. Nykyisistä liigajoukkueista Källarsson on edustanut lisäksi Pelicansia jossa pelasi kolme divisioonaottelua kaudella 1997-98, divarissa mies on pelannut myös Hyvinkään Ahmojen riveissä kaudella 1998-99. Avausmaali Källarssonin liigauralta vielä puuttuu, joten mies ei kaikkein hyökkäävimpiä puolustajia ole. Toki HPK:ssa Källarsson pelasi vain yhden täyden kauden ja lisäksi kahdella kaudella yhteensä 37 ottelua. Kaikkiaan Källarsson on pelannut 87 SM-liigaottelua (0+5) ja 16 pudotuspeliottelua (0+0). Källarsson on kaksinkertainen SM-pronssimitalisti ja kuului myös nuorten viimeisimpään maailmanmestarijoukkueeseen.

Tämän kauden tehot Elitserienissä ovat 4+4, kun taas viime kaudella mies jäi Elitserienissä pisteittä.

Ilves on pelannut viime ottelut lähinnä kuudella puolustajalla. Teemu Jääskeläinen on vielä sivussa noin kolme viikkoa olkapäävamman vuoksi ja Ivan Majesky on lähdössä Salt Lake Cityyn. Jani Nikon tilanne taas on edelleen varsin avoin, Nikko on missannut viimeiset 33 SM-liigaottelua saatuaan uran kannalta kenties kohtalokkaan aivotärähdyksen syksyllä HIFK:ta vastaan. Suunnitteilla oli Mikko Kuparisen peluuttaminen puolustajana, mutta siihen ei ilmeisesti tarvitse ryhtyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle