Ilves testaa ruotsalaispuolustajaa

LIIGA / Uutinen
NHL-kokemustakin omaava ruotsalaispuolustaja Bert Robertsson on elokuun loppuun asti Ilveksen testattavana.

Bert Robertsson on pelannut vuodesta 1995 lähtien Pohjois-Amerikan liigoissa, viime vuosina lähinnä farmijoukkueissa. Viime kaudella Robertsson vaihtoi maisemaa useammin kuin moni NHL-pelaaja uransa aikana, sillä hän aloitti kautensa Nashvillessa, siirtyi sieltä joulukuussa Anaheimiin, josta puolestaan Pittsburgh hankki 28-vuotiaan puolustajan tämän vuoden maaliskuussa. Kaikissa organisaatioissa Robertsson pääsi pelaamaan vain farmijoukkueen paidassa. Kauden aikana pelejä kertyi yhteensä 43, joissa ruotsalainen pääsi tilastoihin kolmen syötön ja 72 jäähyminuutin verran.

Robertsson on pelannut urallaan 128 NHL-ottelua, joista suurin osa kertyi vuosina 1997-2000 Vancouverin ja Edmontonin paidassa. Lähes 190-senttist ja yli 90-kiloista ruotsalaispuolustajaa pidetään luotettavana puolustavana puolustajana, jolla on tarvittavaa kiekonkäsittelyätaitoa sen verran, että ylivoimankin viivamieheksi hänet voi laittaa.

Robertsson kuvaili itseään pelaajana Pittsburghin Tribune-review-nettilehdessä maaliskuussa näin: “I think I’m a dependable guy who can play both D and forward and can work hard every game, be an agitator, provide some energy to the team.”

» Lähetä palautetta toimitukselle