Ilves testaa ruotsalaishyökkääjää

LIIGA / Uutinen
Muiden liigaseurojen tavoin harjoittelukautensa jo aloittanut Tampereen Ilves testaa ruotsalaishyökkääjä Jonas Anderssonia. Lisäksi seura on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen puolustaja Mikko Kuukan kanssa.

Tukholmassa syntynyt 24-vuotias Andersson on Nashvillen toisen kierroksen varaus kesältä 1999. Hän on Pohjois-Amerikassa ehtinyt pelata juniorisarja OHL:ssä, farmisarja AHL:ssä sekä jo edesmenneessä farmisarjassa IHL:ssä. Predatorsien riveissä miehen vyölle on kertynyt viisi NHL-ottelua, jossa 188-senttinen ja 95-kiloinen Andersson jäi ilman tehopisteitä.

Paras kausi AHL:ssä yhdessä liigan huonoimmista joukkueista Milwaukeessa toi miehelle 71 ottelussa tehot 13+17. Kausi 2003-2004 meni piloille olkapääleikkauksen takia. Päättyneellä kaudella mies pelasi Allsvenskanin Leksandissa sekä Elitserienissä Södertäljen ja Brynäsin riveissä. Elitserien-otteluiden saldoksi muodostui 41 ottelussa 2+4.

- Hän on erittäin vahva ja suorastaan räjähtävän nopea luistelija. Varmasti yksi liigan nopeimmista luistelijoista. Ennusmerkit ovat ilmassa, että mies räjähtää liekkeihin myös tehopisteissä, Ilveksen urheilupäällikkö Juha Hautamaa kommentoi.

Andersson on Ilveksen mukana kuivaharjoittelujakson aikana kolmeen eri otteeseen ja tulee kesäloman jälkeen mukaan myös jääharjoituksiin.

- Hän oli mukana meidän testeissä ja osoittautui todelliseksi urheilijatyypiksi. Kaikesta näki, että hän on harjoitellut myös omatoimisesta, Hautamaa kehui.

Ilves on tehnyt myös kolmivuotisen sopimuksen 19-vuotiaan puolustaja Mikko Kuukan kanssa. Kuukka on Ilveksen omia kasvatteja, joka on kaksi edellistä kautta pelannut Kandan kovatasoisessa WHL-juniorisarjassa Red Deer Rebelsin riveissä. Ykköspakkiparissa päättyneellä kaudella huikeita minuutteja uurastanut Kuukka tehtaili 65 ottelussa pisteet 3+24.

- Haemme edelleen yhtä kokenutta puolustajaa. Tarkoitus on, että lähdemme liigaan kuudella kokeneella puolustajalla ja annamme nuorille, lupaaville pelaajille enemmän peliaikaa, totesi Hautamaa.

- Hakusessa on vielä puolustajan lisäksi yksi sentteri ja yksi laituri. Yhden näistä kolmesta pelaajasta pitäisi olla kotimainen, että jäisi yksi ulkomaalaispaikka syksyksi auki. Steve Kariya kiinnostaa edelleen, mutta meidän haaviin ei toistaiseksi ole tarttunut sellaista sentteriä, joka Steven pelityyliin sopisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle