Ilves solmi tukun jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Karsintojen myötä paikkansa SM-liigassa säilyttänyt Tampereen Ilves julkisti tehneensä yksivuotiset jatkosopimukset Antti Bruunin, Pasi Määttäsen ja Jaakko Pellisen kanssa. Myös Jesse Niinimäki ja Ville Korhonen pistivät puumerkkinsä 1+1-vuotisiin jatkopahveihin.

Liigakarsinnoissa Jokipojat voiton 4-1 kepittänyt Ilves tekaisi kertaheitolla ison nipun sopimuksia, kun seura ilmoitti puolustaja Antti Bruunin sekä hyökkääjien Pasi Määttäsen, Jaakko Pellisen, Jesse Niinimäen ja Ville Korhosen jatkavan tamperelaismiehistön riveissä myös ensi kaudella 2010–2011.

– Rakennamme joukkuetta, jossa ajatellaan myös jatkuvuutta ja tulevaisuutta. Pyrimme kehittämään pelaajia laadukkaalla valmennuksella. Odotamme tietenkin myös pelaajilta täydellistä sitoutumista itsensä kehittämiseen. Entisenä valmentajana koen, että valmennuksen merkitys on erittäin suuri. Jos valmennus toimii aika hyvin tai hyvin, niin ero pisteissä liigan lopussa on huima, toteaa Ilveksen urheilujohtaja Seppo Hiitelä.

Jatkosopimusten lisäksi tupsukorvat kiinnittivät riveihinsä kolme nuorta lupausta niin ikään yksivuotisilla sopimuksilla, kun Matias Sointu, Niko Peltola ja Sami Aittokallio pukevat jatkossa päälleen tamperelaismiehistön edustusjoukkueen pelipaidan.

Viime kaudella Kanadan juniorisarja OHL:ssä Ottawa 67'sin ja Sudbury Wolvesin paidoissa esiintynyt Sointu nakutti yhteensä 51 ottelussa tehot 8+21. Vaasan Sportista Tampereelle siirtyvä Peltola saldosi puolestaan neljä (1+3) pistettä Mestiksessä sekä varsin maireat tehot (14+14) A-nuorten SM-liigassa. Ilveksen A- -ja B-nuorten maalin suuta vartioinut sekä Mestis-kokemusta LeKin takalinjojen viimeisenä lukkona hankkinut Aittokallio pääsi puolestaan haistelemaan liigatunnelmia jo viime kaudella toimiessaan kolmessa kamppailussa kakkosvahdin roolissa.

– Emme kuitenkaan aio hankkia pelaajia paniikissa, jotta saisimme rosterin mahdollisimman nopeasti täyteen. Otamme harjoitusryhmään myös aika monta junioripelaajaa, joista osa on vielä maajoukkuetehtävissä. Heistä voimme tarkemmin kertoa parin-kolmen viikon kuluttua. Olen keskustellut paljon valmentajien kanssa joukkueen rakentamisesta, ja he ovat täysin sitoutuneita valitsemaamme linjaan, Hiitelä paaluttaa.

Samalla Ilves ilmoitti, että joukkueesta lähtevät varmuudella Markus Seikola, Mikko Kuukka, Juuso Akkanen, Henrik Petré, Jarkko Kauvosaari ja Pasi Salonen.

Nyt julkaistujen sopimusten myötä Ilveksellä on kasassa yhteensä 14 nimeä ensi kauden 2010–2011 liigamiehistöönsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle