Ilves Naisten Liigan finaaliin, Team Kuortane pelaa pronssista

Muut Sarjat / Uutinen
Ilves-kapteeni Linda Välimäki tuuletti ottelun ratkaissutta voittolaukausta välieräsarjan edellisessä kohtaamisessa.
Kuva © Arno Hämäläinen

Runkosarjan voittaja Ilves nappasi vierasvoiton Kuortaneelta neljännessä välieräkohtaamisessa ja otti finaalipaikan voitoin 3-1.

Ilves pääsi ottelussa puolittain lahjaksi 1–0-johtoon Team Kuortaneen pakkien kompuroidessa omalla siniviivalla. Anne Tuomanen ei erehtynyt päästyään läpiajoon. Kotijoukkue kuitenkin tasoitti ylivoimalla. Ilves kuittasi aivan ensimmäisen erän lopussa jälleen maalin johtoon.

Toisen erän loppupuolella Team Kuortane punnersi jälleen ylivoimalla tasoihin 2–2. Kolmannen erän puolivälissä kukas muu kuin Linda Välimäki pamautti voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman juuri Ilveksen ylivoiman päättyessä. Team Kuortane haki tasoitusta puolitoista minuuttia ilman maalivahtia, mutta Ilveksen puolustus piti pintansa.

Finaalit alkavat perjantaina 30.3. Tampereella. Mestaruus heltiää kolmella voitolla. Kuortane pelaa pronssiottelussa joko Espoossa tai Oulussa lauantaina 31.3.

Toisessa otteluparissa kotietu piti edelleen ja Blues tasoitti otteluvoitot 2–2:een. Aiemmat ottelut ovat edenneet maalittomina pitkälle, mutta tänään Kärpät aloitti ottelun räväkästi hyödyntämällä heti ensimmäisen ylivoimansa nopeasti alle neljän minuutin.

Sankarin ja epäonnen soturin viittaa soviteltiin molemmissa joukkueissa vuoronperään saman pelaajan harteille: Bluesin Minttu Tuominen iski 1–1-tasoituksen, mutta istui kolmannessa erässä jäähyllä Kärppien kaventaessa ylivoimalla.

Kärpistä puolestaan Saija Tarkki vei vieraat 1–2-johtoon pian Tuomisen tasoituksen jälkeen, mutta otti alivoimalla jäähyn kiekon vippaamisesta yli reunan, eikä Blues jättänyt viidellä kolmea vastaan -tilaisuuttaan käyttämättä.

Yhden maalin takaa-ajoasemassa Kärpät haki tasoitusta vimmatusti melkein neljä minuuttia ilman maalivahtia, mutta ei saanut kiekkoa Bluesin nuottaan.

Näin viime kevään finalistien välierätaisto huipentuu viimeiseen ratkaisevaan otteluun. Kiekko tippuu jäähän Raksilassa sunnuntaina kello 14.30.