Ilves myi tähtivahtinsa Venäjälle ja hankki kanadalaishyökkääjän

LIIGA / Uutinen
Ville Kolppasen ura jatkuu itärajan takana.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves on myynyt ykkösvahtinsa Ville Kolppasen KHL:ään. Samalla ovenavauksella seura on hankkinut hyökkääjä Mark Hurtubisen.

Ilves ja maalivahti Ville Kolppanen ovat purkaneet sopimuksensa. Kolppanen siirtyy tulevaksi kaudeksi KHL:ään toistaiseksi nimeämättömään seuraan. Ilves saa siirrosta korvauksen, jota ei julkisteta.

Ilveksen maalivahteina ensi kaudella toimivat Jokereista kesken tämän kauden tupsukorviin siirtynyt Joonas Korpisalo sekä Juha Järvenpää.

− Kun Kolppanen nyt sai mahdollisuuden ottaa seuraavan askeleen urallaan ja pääsee pelaamaan maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa, niin silloin on onnistuttu pelaajan kehittämisessä. Kolppanen pelasi hienon kauden. Hän oli etenkin syksyllä suorastaan maaginen ja nousi Ilveksen fanien suosikiksi. Kolppasen ja fanien vuorovaikutus oli ihan uutta Tampereella.

− Emme halunneet asettua poikkiteloin Kolppasen toiveen kanssa, koska se olisi ollut vastoin omia tavoitteitamme auttaa pelaajia eteenpäin urallaan, Ilveksen urheilutoimenjohtaja Juha Pajuoja kommentoi seuran tiedotteessa.

Kanadalaishyökkääjä Ruotsista Tampereelle

Ilves tiedotti samalla hankkineensa hyökkääjä Mark Hurtubisen Ruotsista. Edelliskaudella SHL:n AIK:ssa pelannut 29-vuotias kanadalainen pystyy seuran tiedotteen mukaan pelaamaan sekä keskellä että laidassa.

Hurtubise teki päättyneellä kaudella SHL:ssä 54 ottelussa tehot 13+4=17.

− Hurtubisella on erinomaiset kiekolliset taidot, minkä ansiosta hän hyvä pelinrakentaja, mutta on osoittanut myös maalintekovainua. Hän täydentää Ilveksen kärkiketjuja ja tuo vahvan panoksen ylivoimapeliin. Kun hän on pelannut Euroopassa jo viisi kautta, niin eurooppalainen peli on hänelle tuttua, Pajuoja sanoo.

Ilveksellä on yhä myös haku päällä takalinjojen vahvistamiseksi.

− Etsimme vielä kiekollista puolustajaa, mutta sillä ei nyt ole kiirettä. Tarkkailemme markkinoita rauhassa ja haravoimme meille sopivaa täsmähankintaa, Pajuoja sanoo tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle