Ilves-lainat vaihtuvat HPK-miehiin Lempäälässä

MESTIS / Uutinen
Pelaajaruletti LeKissä jatkaa pyörimistään. Uusina lainamiehinä joukkueen rinkiin liittyvät hyökkääjät Sami Lähteenmäki ja Joona Karevaara HPK:sta sekä Tappara-pakki Harri Ilvonen. Juuso Antonen, Antti Roppo ja Toni Niemi palaavat puolestaan Ilvekseen.

LeKi-paidan on syksyn aikana ehtinyt pukea päälleen jo 35 eri peluria. Lauantaina lukema kasvaa kahdella uudella nimellä, kun lempääläläiset kasaavat kotiotteluun TuToa vastaan hyökkäysketjun HPK-nuorista.

Jo kaksi ottelua joukkueen riveissä hyökännyt Antti Kerälä saa laidoilleen jo entuudestaan tutut kaverit: Joona Karevaaran ja Sami Lähteenmäen.

– Joona on isokokoinen rightin pelaaja, omaa erittäin hyvän laukauksen. Sellainen selkeä maalintekijätyyppi. Myös Lähteenmäki vaikuttaa mainiolta pelimieheltä. Hän on ollut mukana ikäluokkansa maajoukkueissa, joten potentiaalia pärjätä tällä tasolla on varmasti, LeKi-valmentaja Sami Hirvonen kertoo.

19-vuotias Lähteenmäki aloitti kautensa TuTossa, jossa iski neljässä pelissä tehot 2+1. Turusta lähdettyään hän on pelannut HPK:n A-nuorissa. Karevaara, 21, on puolestaan pelannut alkukauden aikana kuusi liigaottelua ritaripaidassa ilman tehomerkintöjä.

Puolustaja Ilvoselle, 19, LeKi-visiitti on jo kauden toinen. Hän on pelannut syksyn aikana viisi Mestis-ottelua.

Menopuolella LeKistä ovat Ilves-avut, jotka saivat kutsun täydentämään loukkaantumisten runtelemaa tamperelaismiehistöä.

Kolmikosta kovin menetys on koko alkukauden LeKissä tehokkaasti hyökännyt Antonen. Kaksikymppinen hyökkääjä ehti iskeä kahdeksassa Mestis-pelissään tehot 5+5 ja oli LeKin paras pistemies.

Niemen ja Ropon lainapestit olivat puolestaan jo alunperinkin sovittu vain yhden ottelun mittaisiksi.

– Joukkueen parhaan pistemiehen menettäminen ei tietysti ole kovin mukavaa, mutta osoittaa toisaalta jälleen sen, mikä on tällaisen farmikuvion hyöty pelaajalle. Paikka "ylhäältä" aukesi hyvillä otteilla, ynnää Hirvonen plussia ja miinuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle