Ilves ja Blues vaihtavat hyökkääjiä, Nickersonin siirto Ilvekseen varmistui

LIIGA / Uutinen
Ilves ja Blues ovat tehneet pelaajakaupan. Vastakkaisiin suuntiin matkaavat laitahyökkääjät Sami Sandell ja Matti Uusivirta. Lisäksi Ilveksen riveihin liittyy kohupuolustaja Matt Nickerson.

Ilveksen kasvatti Sami Sandell matkaa Espoon Bluesin riveihin. Toiseen suuntaa matkaa Bluesin kasvatti Matti Uusivirta. Molemmat pelaajat ovat pelanneet urallaan myös Pohjois-Amerikassa: Sandell juniorisarja WHL:ssä ja Uusivirta yliopistosarja NCAA:ssa.

Uusivirta on pelityyliltään enemmän voimahyökkääjä, kun Sandell puolestaan pyrkii vahvaan kiekolliseen pelaamiseen. Uusivirran kauden saldot näyttävät yhtä tehtyä maalia. Sandellille on merkitty puolestaan tehot 2+1.

– Kaikki neljä osapuolta hyötyvät tästä diilistä. Pelaajat saavat uuden mahdollisuuden hakea isompaa roolia uudessa ympäristössä, Ilveksen urheilujohtaja Juha Hautamaa kertoo.

Jo pitkään tapetilla ollut Matt Nickersonin siirto Ilvekseen varmistui myös. Alkukauden Malmössä Ruotsissa kiekkoillut kohupuolustaja siirtyy Ilvekseen ensi viikon alussa. Nickersonin siirron myötä Ilveksellä on neljä ulkomaalaispelaajaa.

– Meillä oli eräänlainen optio Nickersonin kanssa. Tiesimme hänen pelaavan alkukauden Ruotsissa ja hakevan sen jälkeen pelipaikkaa loppukaudeksi muualta. Sopimus syntyi eilen, Hautamaa tarkentaa siirtokuviota.

» Lähetä palautetta toimitukselle