Ilveksen Kuukalle kuukauden sairasloma, Kinos koeajalle

LIIGA / Uutinen
Ilves-puolustaja Mikko Kuukka joutuu sivuun kuukaudeksi nilkkavamman vuoksi, joten joukkue vahvistaa puolustustaan Lauri Kinoksella. Parin viikon mittaiselle koeajalle tuleva Kinos on tuttu muutaman vuoden takaa Tapparasta ja JYPistä.

Italiasta Ilvekseen saapuva Kinos on JYPin kasvatti, joka on Suomen kaukaloiden lisäksi pelannut Pohjois-Amerikassa vuodet 1999-2003. Puolustaja lähti ensin suoraan JYPin A-nuorista QMJHL:n Montreal Rocketiin ja siirtyi seuraavaksi kaudeksi St. Louis Bluesin farmiin tultuaan NHL-varatuksi samaan organisaatioon. Bluesin organisaatiossa tutuksi tulivat seuran molemmat farmijoukkueet, AHL:n Worcester sekä ECHL:n Peoria. Kolmen kauden aikana AHL-pelejä kertyi Kinokselle 21.

25-vuotias Kinos saapui liigajäille kaudella 2003-04 ensin 19 ottelun ajaksi Tapparaan ja sen jälkeen loppukaudeksi JYPiin. Kasvattajaseurassa alkoi myös viime kausi, mutta peliaika jäi lopulta pieneksi, joten Kinos siirtyi alkutalvesta Italian liigaan HC Milanoon ja voitti siellä sarjan mestaruuden viime keväänä. 189-senttinen ja 93-kiloinen Kinos on rauhallisesti esiintyvä ja puolustavassa roolissa viihtyvä peruspakki.

Liigatulokas Mikko Kuukka loukkaantui eilen torstaina Tappara-ottelussa ja joutuu alustavan arvion mukaan huilaamaan kuukauden nilkkavamman takia. Lisäksi joukkueen luottopakki Teemu Jääskeläinen pääsee kaukaloon vasta vuodenvaihteen tienoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle