Ilvekselle tukku pelaajasopimuksia

LIIGA / Uutinen
Jussi Pesonen tekee paluun Ilves-paitaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen Ilves on tehnyt pelaajasopimuksia yhteensä kymmenen pelaajan kanssa. Jatkosopimuksia näistä on viisi kuten myös uusia sopimuksia.

Ilveksen joukkueen rakennus kaudeksi 2013-2014 etenee pitkin harppauksin. Seura tiedotti kymmenestä sopimuksesta, joista puolet on jatkoja viime kaudesta.

Ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Ilveksen kanssa ovat tehneet hyökkääjä Tommi Välimaa ja puolustaja Atte Pentikäinen. Puolustaja Jarkko Näppilän uusi sopimus ulottuu kevääseen 2016 saakka ja maalivahti Ville Kolppasen kevääseen 2015 saakka. Nuori puolustaja Aleksi Mäkelä on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen.

Uusina pelaajina Ilvekseen liittyvät hyökkääjät Jussi Pesonen ja Roberts Jekimovs, kuten Jatkoaika jo aiemmin uutisoi. Lisäksi hyökkääjät Juuso Rajala ja Turo Asplund sekä puolustaja Mikko Kukkonen saapuvat Tampereelle. Pesosen, Jekimovsin, Kukkosen ja Asplundin sopimukset ovat kaksivuotisia ja Rajalan yksivuotinen.

Pesonen siirtyy Ilvekseen Lukosta, Jekimovs SaiPasta, Kukkonen KalPasta, Asplund Jukureista sekä Rajala Jokipojista.

- Jatkosopimukset ovat tietenkin hieno juttu. Niistä saamme tukirankaa, ilvesläisyyttä ja omavaraisuutta, taustoittaa päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

- Pesonen ja Pentikäinen tuovat joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Jekimovsilta odotamme ratkaisuvoimaa, ja Asplund tuo joukkueeseen taitoa, jatkaa Tuokkola.

- Rajala on ollut johtava pelaaja nuorten SM-liigassa ja Mestiksessä. Haluamme ehdottomasti antaa hänelle mahdollisuuden kehittyä ison roolin pelaajaksi SM-liigatasolla. Rajala on erittäin taitava ja hänellä on loistava pelinäkemys, kuvailee puolestaan apuvalmentaja Sami Hirvonen.

- Vahvistamme vielä joukkuetta budjetin raameissa yhtiön johdon ja valmennusjohdon yhteisesti sovittujen linjausten ja tavoitteiden mukaisesti. Pelaajabudjettikin saattaa vielä elää, huomauttaa joukkueen toimitusjohtaja Heikki Tarvainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle