Ilvekselle neljä uutta vahvistusta - oma kasvatti harjoitusvahvuuteen testattavaksi

LIIGA / Uutinen
Jerry Ahtola matkaa seuraaavaksi Tampereelle.
Tampereen Ilves on solminut neljä uutta pelaajasopimusta, kun Jerry Ahtola, Panu Mieho, Mike Halmo ja Nikolas Matinpalo liittyvät tamperelaisryhmään. Joukkueen harjoitusvahvuuteen liittyy lisäksi Pohjois-Amerikasta kasvattajaseuraansa palaava Jerry Laakso.

Yhdysvaltalainen Mike Halmo siirtyy Ilvekseen yksivuotisella sopimuksella. Päättyneen kauden 26-vuotias laitahyökkääjä pelasi Itävallan EBEL-liigan mestaruuden voittaneen Bolzanon riveissä. Hän oli joukkueen ykköspistemies tehtailemalla 54 ottelussa tehot 19+29. 

Halmolta löytyy runsaasti kokemusta myös Pohjois-Amerikan kaukaloista: hyökkääjällä on vyöllään 283 AHL-ottelua ja 20 NHL-kamppailua New York Islandersin riveistä kaudelta 2013-14.

− Halmo on hyvä luistelija ja kova-asenteinen, työteliäs pelaaja, joka tuo nuoreen ja taitavaan hyökkäykseemme myös fyysisyyttä. Hän oli isossa roolissa johdattamassa HC Bolzanoa EBEL-liigan mestaruuteen ja kuului myös AHL:ssä joukkueidensa avainpelaajiin, kertoi Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.

Halmon tapaan yksivuotisella sopimuksella Ilvekseen siirtyvä Jerry Ahtola kiekkoili päättyneen kauden HIFK:ssa. 32-vuotias kokosi helsinkiläisjoukkueessa 36 ottelussa tehot 1+2. Turkulaislähtöinen hyökkääjä on pelannut urallaan kaikkiaan 663 Liigan runkosarja ja -pudotuspeliottelua HIFK:n lisäksi TPS:n, Tapparan ja Lukon riveissä.

Hyökkäykseensä tamperelaisryhmä kiinnitti myös alkuviikosta HIFK:n kanssa sopimuksensa purkaneen Panu Miehon. Kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen siirtyvä 23-vuotias keskushyökkääjä pelasi päättyneellä kaudella Liigassa 31 ottelua ja keräsi niissä neljä tehopistettä.

− Ahtola on erittäin motivoitunut ja näytönhaluinen hyökkääjä, joka tuo joukkueeseemme kokemusta ja voittajuutta. Hänelle kaavaillaan keskushyökkääjän roolia, Jalo totesi.

− Mieho tuo hyvin luistelevana ja töitä tekevänä keskushyökkääjänä syvyyttä sekä kilpailua keskikaistallemme.

Puolustaja Niklas Matinpalo siirtyy tupsukorviin Bluesin A-nuorista. 19-vuotias puolustaja iski päättyneellä kaudella Nuorten SM-Liigassa 52 ottelussa tehot 7+14. Oikealta laukovan Matinpalon sopimus on 1+2-vuotinen.

Ilveksen harjoitusvahvuuteen liittyy lisäksi paluumuuttaja Jerry Laakso, jonka viime kaudet ovat kuluneet yliopistosarja NCAA:n kolmannessa divisioonassa pelaavan Umass-Dartmouthin joukkueessa. 25-vuotias puolustaja on Ilveksen oma kasvatti ja pelasi joukkueen A-nuorissa viimeksi kaudella 2013-14. Laakson koeaikasopimus ulottuu syyskuun puoliväliin, jonka jälkeen seuralla on mahdollisuus aktivoida sopimus loppukaudeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle